Ispiši ovu stranicu
Subota, 25 Lipanj 2022 10:01

Održana zanimljiva revijalna vožnja zaprega i koncert Štefa na Međunarodnom konjičkom turniru

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

PLETERNICA -  Prvog dana trodnevnog Međunarodnog konjičkog turnira u Pleternici, održana je Revijalna noćna vožnja zaprega. Ovo se održavalo po prvi puta kao uvod u dva dana natjecanja međunarodnih ekipa zaprega u vožnji u parkuru na vrijeme mi među čunjevima, vožnje maratona sa zapregama i niz drugih događanja.

Revijalna vožnja ima je nekoliko zanimljivosti u kojima je u pripremanju i određivanju zadataka svakako svoje prste imao Domagoj Katić. Odlično je to zamišljeno i dopunjeno svakodnevnim zadatcima. Zaprega ulazi u parkur i na početku vozač zaprege uzima čašu napunjenu vinom te kreće sa vožnjom kroz kapije. Vožnja mora biti dovoljno brza jer se vozi na vrijeme, a opet ne smije se proliti niti kap vina jer donosi 3 sekunde negativnih bodova. Nakon što u sredini parkura odloži čašu sa vinom kreće brza vožnja kroz parkur u kojoj do izražaja dolazi i drugi član posade koji na stražnjem dijelu zaprege balansira i pomaže u bržem zakretanju i prolasku kroz kapije. Iz punog trka kočija se naglo zaustavlja, vozač zaprege iskače i sjeda na bicikli te nastavlja vožnju između čunjeva na biciklu.  Nakon jednog kruga ostavlja bicikl, preuzima nogometnu loptu, vodi je oko čunjeva i na kraju mora pucati u gol. Naravno mora i smjestiti loptu u mrežu da bi zadatak bio u potpunosti izveden.

Najbolje vrijeme bilo je 1,05, imali smo i tijesnih 1,14 i 1,15 minuta bez prolivenog vina u prvoj vožnji. U drugoj vožnji sudci su suzili kapije pa je bilo teže usmjeravati konje kroz kapije sa jednom rukom, i dogodila su se i prva prolijevanja vina i naravno negativni bodovi. Odlično se sve zakuhavalo, brojni posjetitelji su zdušno navijali, posebno jer su bile i tri domaće posade iz Pleternice, odlični voditelj Slavenko Čuljak još sve je to navijanjem doveo do vrhunca i onda je na samom vrhuncu, kada se očekivao rasplet pobjednika, nestalo struje na Hipodromu Pleternica. Tako nismo dobili pobjednika a nagradni fond je bio 1.000 eura. Možda se nekom drugom prilikom utrka rasplete i završi, jer su euri ostali u džepu Domagoja Katića, neutrošeni, kako je istakao voditelj u šali.

Nestanak struje sve je malo poremetio pa i početak koncerta Stjepana Jeršeka Štefa pod velikim šatorom koji je bio pun posjetitelja. No Štef je odmah po uspostavi normalnog napajanja, sve pokrenuo svojim najboljim uspješnicama, ubrzo zagrijao atmosferu i nastavio koncert sve do ponoći. Posjetitelji su imali na raspolaganju za podizanje atmosfere, jela s ražnja i roštilja, hektolitre piva i dobrog vina Vinarije Markota.

Dodano u 12,30 sati: 

Nakon sastanka organizatora Konjičkog kluba Pleternica donesena je odluka da se priznaju postignuti rezultati do prekida revijalne vožnje zbog nestanka električne  energije. Tako je 1. mjesto osvojila zaprega Adama Dorića, 2. mjesto zaprega Vinka Katića, oba domaća vozača, 3. mjesto zaprega Antuna Medvidovića, iz Sikirevaca, 4. mjesto Mario Bello iz Pleternice i 5. mjesto Miha Tavčar iz Slovenije. Danas će im biti uručene i nagrade prije proglašenja pobjednika u Vožnji maratona na Hipodromu u Pleternici.

Galerija slika