Ispiši ovu stranicu
Subota, 25 Rujan 2021 14:56

Novo i jedinstveno u Slavoniji - Pizzeria Mama Mia uvela rotacionu peć za brže i kvalitetnije pečenje pizze

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA - Jedinstvenu rotacionu peć za pečenje pizze od Zagreba do Slavonije nabavila je ovih dana poznata požeška Pizzeria Mama Mia. Sada je u probnom radu, a pod ponedjeljka brojni obožavatelji pizze mogu kod Mama Mie nabaviti bolje i kvalitetnije pizze Napolitane vrste, a svakako će biti i brža isporuka, kako u restoranu, još više u dostavi pizze na kućne adrese.

IMG 0439

 - Velika je ovo investicija koju smo vidjeli na sajmu u Italiji gdje dolaze svi najveći proizvođači pizze i poznate pizzerije. Njenu prednost smo odmah vidjeli, jer nam ubrzava pečenje pizze, može odjednom u rotacionom pečenju peći do 8 srednjih pizza ili 4 jumbo pizze. Mi smo i do sada imali dvije krušne peći za pečenje pizze i kao najveći proizvođači na ovom području imamo 6 pizza majstora. Sada smo im omogućili brže pečenje i naravno bolju kvalitetu jer se pizza peče samo 90 sekundi, a to će svakako biti bolja i brža usluga za naše brojne i zadovoljne kupce i ljubitelje svih vrsta pizze - kaže Vlado Drežnjak, vlasnik i direktor tvrtke koja u svom sastavu ima i slastičarnu Dolce Vita i Pržionicu kave Vladorena.

Rotaciona peć Marana proizvedena je u Italiji, pizza se peče na drva na tradicionalni način. Gotove pizze se stavljaju kroz otvor u unutrašnjost koja rotira, a visoka temperatura od 450 stupnjeva  peče je za 90 sekundi. Do sada je pizza majstor morao u krušnoj peći ručno okretati pizze da se ravnomjerno peku, a sada se one same rotiraju i nakon ubacivanja npr. 6 komada, uskoro ih vadi van jednu po jednu. U međuvremenu se ubacuju druge pa je sada kapacitet pečenja povećan za dvostruko.  - Za dobru pizzu što smo mi već dugo godina dokazali, treba imati dobrog majstora, a mi imamo šest, imati dobru krušnu peć a mi sada imamo dvije, imati dobro meko brašno za ovu vrstu Napolitana pizze koju mi sada uvodimo u našu ponudu i pečemo, te ostale kvalitetne sastojke. Bitno je da tijesto kada se miješa u mješaču nakon toga odstoji bar 2 sata, a kad se umijese male veknice dovoljne za pizzu, da u hladnjaku odstoji još najmanje 8 sati, a mi ih koristimo tek sutradan. Na taj način dobijete najbolju pizzu za što naši kupci i gosti dobro znaju i mi prodajemo u Požegi najveći broj pizza - dodaje Vlado Drežnjak, a kako ide i traje postupak ubacivanja i pečenja pokazao nam je sin Marko koji sve više preuzima posao od oca.IMG 0444

Posebnost Napolitano pizze je da ima mekše tijesto i da se stavlja isključivo Mozarela sirevi, stavlja se maslinovo extra djevičansko ulje. Napolitano pizza u novoj kružnoj krušnoj peći u Pizzerii Mama Mia od ponedjeljka 26. rujna.