Ispiši ovu stranicu
Petak, 02 Travanj 2021 09:21

Voženo veliko finale formule Allesove uskrsne utrke PS4 - pobjednik Borko Paukner

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA -  Nekoliko vikenda u Alles elektrocentru vožene su kvalifikacijske utrke u vožnji formula 1 na Play Stationu 4 - PS4. Tradicija je to koja se odvija niz godina, no ove godine zbog epidemioloških razloga u nešto manjem obliku i pod maskama, sa uvijek ograničenim brojem natjecatelja, vođenjem računa o razmaku. Unatoč svemu održane su dvije kvalifikacijske utrke u dva tjedna natjecanja i dobili smo 6 finalista koji su se našli u finalnoj vožnji sada pred Uskrs. Moderator i voditelj natjecanja DJ Pavka istakao je odmah na početku da su finalisti stvarno najbolji od najboljih i da će konkurencija u finalnoj utrci biti velika, pobjeđivati će samo oni koji uspiju krug na pisti Formule 1 odvoziti ispod 2 minute. Natjecatelja je bilo iz Požeštine ali i bliže okolice, mislili bi da su uglavnom mlađi, ali bilo je vozača 30-godišnjaka ali i pokoji 40-godišnjak.

Nakon vožnje probnog kruga, kao i na pravoj utrci, u sjedalu kao u formuli, sa velikim LCD ekranom ispred sebe, gdje imate cijeli kokpit iz formule, zvuk formule, automatski mjenjač, uglavnom pravi dojam da vozite formulu, za natjecanje se voze još dva kruga. U finalu su se natjecali Filip Matošević, Ivan Mijatović, Borko Paukner, Lovro Oberan i Matija Popović, a svoj plasman u finale nije uspio odvoziti Alen Protić  zbog poslovnih obveza.

Najboljim se pokazao upravo najstariji od svih finalista Borko Paukner koji je upravo onako pobjednički odvozio ispod 2 minute krug. On je za nagradu osvojio White Shark kokpit simulatora vožnje koji mu je uz čestitke uručio vlasnik i direktor Allesa Thomas Heinz Pandžić. Nakon pobjede Borko je istakao da je kod kuće u svom kokpitu u kojem redovno vozi utrke na PS4 postizao i bolje rezultate jer si ipak u opuštenijoj atmosferi. Nagradu će dobiti na korištenje njegov sin koji također vozi PS4 a za sada nema originalni kokpit Formule 1.

Drugo plasirani je Lovro Oberan, sa samo kojom sekundom sporiji koji je za nagradu dobio Volan Speedlink Traiblazer,  dok je treći bio Filip Matošević koji je za nagradu dobio Grundingov GBT vodootporni bluetoth zvučnik. Nakon uručenja nagrada vlasnik Allesa Thomas Heinz Pandžić najavio je i skori dolazak novog PS5 u prodaju za koji već sada postoji veliki interes. Iako su ove epidemiološke mjere na snazi poremetile sve, ipak nisu željeli odustati od ove organizacije tradicionalne Allesove Uskršnje utrke, no na žalost ove godine neće moći organizirati tradicionalnu biciklijadu jer je prijašnjih godina  bio odziv i 150 biciklista, veliki broj posjetitelja, puno djece za koje je bilo organizirano traženje uskrsnih pisanica i darivanje uskršnjeg zeca.

Galerija slika