Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 22 Veljača 2021 11:56

Zlatne žice Slavonije održat će se 29. kolovoza - raspisan natječaj za nove skladbe

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Raspisan je natječaj za festival Aurea Fest Zlatne žice Slavonije 2021., koji će se održati u nedjelju 29. kolovoza 2021. godine na Trgu Svetog Trojstva u Požegi, uz izvedbu svih izvođača uživo te očekivano radijski i televizijski prijenos. S obzirom na nepredvidivost pandemije i epidemioloških mjera koje će se možda provoditi, preostali planirani program ovogodišnjeg Aurea Festa Požega bit će najavljen u narednim mjesecima.

NATJEČAJ

za nove skladbe za AUREA FEST ZLATNE ŽICE SLAVONIJE 2021. koji će se održati u nedjelju 29. kolovoza 2021. godine.

Čl. 1.

Aurea Fest „Zlatne žice Slavonije“ je festival tamburaške glazbe. Na Festival će biti odabrano sveukupno 20 pjesama.

Čl. 2.

Skladbe za festival biraju se putem ovog natječaja te putem poziva koji se upućuje od strane uredništva festivala renomiranim hrvatskim autorima i izvođačima.

Kriterij za odabir skladbi je isključivo umjetnička vrijednost, s naglaskom na kvalitetu glazbe i stihova te cjelokupnog djela.

Snimljene skladbe prijavljuju se isključivo putem e-maila krunoslav.drazic@aurea-fest.com od 22. veljače 2021. godine.

Natječaj je otvoren do 1. svibnja 2021., a objava rezultata natječaja uslijedit će do 20. svibnja 2021. godine.

Prijaviti se mogu finalne master snimke ili demo verzije pjesama, pod uvjetom da finalna master snimka bude predana do 30. lipnja 2021. godine.

Izvođač na prijavi mora biti isti izvođač na finalnoj verziji pjesme i na završnoj manifestaciji Festivala.

Čl. 3.

Autor ili izvođač je dužan dostaviti prijavu na Natječaj koja obavezno mora sadržavati:

  1. a) naslov skladbe
  2. b) ime i prezime autora s točnim adresama
  3. c) primjerak stihova
  4. d) finalnu master snimku (wav format) ili demo verziju pjesme (može biti mp3 format)
  5. e) ime pjevača ili sastava te navesti odgovornu osobu s kontaktnim podacima

Čl. 4.

Autori i/ili izvođači slanjem svojih radova prenose na organizatora pravo javne izvedbe i ujedno se obvezuju na potpisivanje odgovarajućeg nakladničkog ugovora zbog reguliranja prava i obveza pri objavljivanju festivalskih skladbi na nosačima zvuka i slike, kao i objave na digitalnim servisima. Sva ostala prava pripadaju autorima prema Zakonu o autorskom i srodnim pravima. Autori i/ili izvođači jamče originalnost prijavljenih djela.

Autori  i/ili izvođači mogu slati i one radove koji su već objavljeni ili pripremljeni za objavu na albumu u 2021. godini, uz uvjet da djelo nije objavljeno kao službeni singl albuma do završetka ovog Natječaja. U tom slučaju, autori moraju priložiti suglasnost izdavača (diskografa) da se rad može objaviti na festivalskom CD-u.

Čl. 5.

Uredništvo festivala čine članovi Vijeća društva Aurea Fest Požega od kojih jedan obnaša funkciju umjetničkog voditelja festivala. Uredništvo bira skladbe, odnosno odlučuje kojim se autorima upućuje poziv za sudjelovanje.

Čl.6.

Sudionici Festivala pristaju na sudjelovanje u medijskim i sponzorskim kampanjama Festivala, uz potpisivanje odgovarajućeg ugovora.

Čl. 7.

Aurea Fest „Zlatne žice Slavonije“ 2021. održati će se u nedjelju 29. kolovoza 2021. godine, na Trgu Svetog Trojstva u Požegi uz izvedbu svih izvođača uživo te radijski i televizijski prijenos. Za izvođače soliste bit će pripremljen festivalski orkestar.

Za sve dodatne informacije, upite možete uputiti na mail adresu krunoslav.drazic@aurea-fest.com