Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 10 Prosinac 2012 22:42

Grad za vrtiće izdvaja 10 milijuna

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

SVETI NIKOLA POSJETIO POŽEŠKE DJEČJE VRTIĆE  -

 

POŽEGA – Već tradicionalno na blagdan sv. Nikole požeški gradonačelnik Zdravko Ronko u društvu sv. Nikole i s velikim vrećama igračaka i slatkiša od ujutro obiđe sve dječje vrtiće na području grada Požege.

PC077644Tako je i ove godine već ujutro započeo s Dječjim vrtićem Radost gdje su ih dočekala vesela dječja pjesma i pozivanje sv. Nikole. Naravno da su očekivali slatkiše i darove, jer svi su bili dobri, a dobrim su proglasili i svoje tete. Svi zajedno su otpjevali i pokoju pjesmicu za drage im goste.

Po prvi puta sv. Nikola i gradonačelnik Ronko bili su u novom dječjem vrtiću Šareni svijet koji za sada pohađa preko dvadesetoro djece i koji radi od ljeta prošle godine.

PC077655Posebno veselo bilo je u Dječjem vrtiću sv. Leopold Mandić koji pohađa preko stotinu djece u nekoliko dobnih skupina. Svi oni zajedno veselo su dočekali sv. Nikolu, a nekoliko njih je i vrlo hrabro priznalo da nisu baš bili dobri, no sv. Nikola ih nije darovao šibom, već slatkišima za iskrenost. Priredili su nekoliko plesnih točaka s pjesmama o svetom Nikoli.

- Mi tradicionalno svake godine obiđemo naše dječje vrtiće. Oni se izuzetno raduju sv. Nikoli, ponesemo malo darova, malo se poigramo i poveselimo. Djeci je to izuzetan događaj, vidimo na licima njihovu razdraganost i veselje. I mi smo veseli i radosni da možemo biti s našom djecom, našom budućnosti, te da se malo vratimo u dane djetinjstva. Od kada sam ja gradonačelnik, a to je sada već jedanaesta godina bez obzira na povećanje svih troškova, od energenata do drugoga, nismo od 2003. godine mijenjali cijenu participacije za roditelje i ona iznosi 500 kuna po djetetu u Dječjim vrtićima Požega. Za vrtiće u privatnom vlasništvu, Radost, Šareni Svijet i Leopold Mandić mi iz grada izdvajamo 500 kuna po djetetu što iznosi oko 1,3 milijuna kuna. Za naš gradski vrtić izdvajamo nešto preko 7,5 milijuna kuna, tako da ukupno za sve dječje vrtiće i predškolski odgoj grad izdvaja 10 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Zdravko Ronko.

Osim dječjih vrtića gradonačelnik Ronko je u društvu sa sv. Nikolom obišao požešku Kaznionicu gdje u posebnom odjelu boravi jedna majka s djevojčicom, te dječji odjel Opće županijske bolnice Požega, gdje je slatkišima i igračkama darivao male pacijente.