Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 05 Prosinac 2012 22:39

Vladi Baueru produžen mandat vinskog kardinala

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

5. GODINA USTOLIČENJA VINSKOG KARDINALA  -

 

POŽEGA – Kada je prije pet godina na inicijativu brojnih vinskih biskupa koji u dane Martinja širom vinogradarskih krajeva krste mošt, Vlado Bauer, kao naistaknutiji od njih ustoličen za vinskog kardinala, za sve je Vlado u gradskom vinskom podrumu organizirao veliku feštu. Tu tradiciju nije prekinuo niti jedne godine na kraju Martinjskog mjeseca, kada završe sva krštenja mošta. Kako je ovo bila jubilarna godina, trebalo je donijeti i ocjenu rada vinskog kardinala, te predložiti osobu za novi mandat.

 

PC027302Nakon iscrpnog izvještaja osobnog vinskog vikara Branimira Šimunovića o svim zadatcima koje je ispunio, o svim podrumima koje je posjetio, o svim ceremonijama krštenja mošta koje je održao ne samo u našoj županiji, nego i u susjednim županijama, pa i u središnjem dijelu Hrvatske predložen je i za slijedeći mandat.

 

PC027307

 

 Kao jedinstvenom i nezamjenjivom Vladi Baueru je jednoglasno produžen mandat vinskog kardinala, meštra od ceremonije krštenja mošta, jedinstvenog po svojoj ceremoniji i pjesmama koje pjeva svojim prepoznatljivim basom.

 

Uz odličnu svirku tamburaškog sastava Zlatna dolina i martinjske delicije koje je pripremio meštar od kuhinje Ivan Pejić, uz bačvu vina vinskog kardinala iz njegovog vinograda i „uzorke za kušanje“ koje su donijeli vinski biskupi i vinski kumovi, te članovi Udruge vinogradara i vinara Stjepan Koydl, Martinjski mjesec je za malo ušao i u prosinac.