Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 11 Siječanj 2023 09:41

Plazma Sportske igre mladih u Požegi započele novu sezonu

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Plazma Sportske igre mladih 27. sezonu započele su u Požeško-slavonskoj županiji natjecateljsko-edukativnim programima ‘’Zero Waste - Budi dio igre - Čuvajmo naš planet’’. 

U osnovnoj školi Dobriše Cesarića u Požegi prisutne je, uz ravnateljicu škole Lidiju Pecko, na početku programa pozdravila i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Požege Maja Petrović: "Izrazito smo ponosni što je jedna od škola kojima je osnivač grad Požega imala mogućnost sudjelovati u jednoj ovako velikoj edukativno - sportskoj manifestaciji. Grad Požega podržava sve aktivnosti usmjerene na rad djece i mladih na aktivno provođenje njihovog slobodnog vremena. Nadam se da se na proljeće vidimo na otvorenom na Plazma Sportskim igrama mladih."

Nakon interaktive edukacije o zaštiti okoliša, djeca i mladi natjecali su se na edukativnom poligonu. U spretnosti i razvrstavanju otpada u Požegi najvještiji su bili učenici 7. razreda Dora Verdi, Matej Barišić, Sara Mišić i Luka Komušanac.

‘’Plazma sportske igre mladih svake godine rade na nadogradnji spektra aktivnosti, tako da uz promicanje sporta i sportskog načina života svoju platformu koristimo i za pozitivan utjecaj na nove životne navike. Ove godine, samo u Hrvatskoj, u Igrama će sudjelovati 80.000 djece i mladih.’’ istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Tijekom siječnja osnovnoškolska djeca učit će o zaštiti okoliša uz igru i sport u kampanji kojom Coca-Cola Hrvatska podržava Plazma Sportske igre mladih, a edukacija djece i mladih na području održivog razvoja održat će se u svim županijama u Hrvatskoj.

Ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Edukacijski moduli podijeljeni su u 4 cjeline:

1) Zrak i voda - Vrste i izvori zagađivača, načini onečišćenja vode i zraka te zaštita vode i zraka od onečišćenja.

2) Planet Zemlja, biološka raznolikost i klimatske promjene – raznolikost živog svijeta na Zemlji, klimatske promjene kao posljedica globalnog zatopljenja.

3) Otpad – Recikliranje i ponovna uporaba neopasnog otpada, razumijevanje važnosti adekvatnog gospodarenja otpadom, razvoj navika primarne selekcije - odabir otpada, tehničko kreativno recikliranje - primjena odbačenog neopasnog otpada u proizvodnji novih korisnih predmeta.

4) Zeleni poligon – Nova natjecateljska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih, s motoričkim zadacima primjerenim dobi natjecatelja. t

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr

Galerija slika