Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 23 Listopad 2022 15:47

Iz Zagreba 6 natjecatelja za Judo klub Jigoro donijelo 6 medalja

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

ZAGREB - Judo klub JIGORO nastupio je na 26. međunarodnom judo kupu Maksimira u Zagrebu. Na natjecanju je nastupilo preko 500 natjecatelja iz 40 klubova. Jigoro je nastupio s 6 natjecatelja i u jakoj konkurenciji osvojili čak 6 medalja, 2 zlata, 3 srebra i 1 brončane medalje.

Svoju kvalitetu ponovo su potvrdili Gabrijel Kajan i Veronika Grbeš koji su bili najbolji i svojim kategorijama i osvojili zlatnu medalju. Veronika se i ovaj put vratila s dvije medalje, zlato u svojoj kategoriji dok je u starijoj skupini došla do finala gdje je izgubila i osvojila veliku srebrnu medalju.

Srebrnu medalju u svojoj kategoriji osvojile su Rebeka Voštog koja je srebro osvojila i prošli tjedan u Vinkovcima izgubivši jedino protiv naše Veronike s obzirom da su bile u istoj kategoriji, te Lucija Marijanović koja je fantastično odradila sve borbe do finala, ali u finalnoj borbi je falilo malo iskustva i izgubila borbu.

Brončanu medalju osvojio je Mate Špeljak, njegova prva judo medalja i si obzirom da ima samo 6 godina, ne sumnjamo da će ih osvojiti još jako puno uz kvalitetan i redoviti trening.

Ovaj put Rea Kir ostala je za dlaku bez medalje, izgubivši u borbi za brončanu medalju te je zauzela visoko peto mjesto. Rea je mentalno i fizički jaka curica i sigurni smo da već idući vikend u Osijeku jedna medalja čeka upravu nju. 

Galerija slika