Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 29 Kolovoz 2022 08:54

Najbolji lovci strijelci iz LD "Slavonac" Kutjevo a najbolji strijelac pojedinac Domagoj Gilanj

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

BZENICA  – Lovački savez Požeško-slavonske županije organizirao je natjecanje lovačkih društava, ukupno 23 ekipe, oko 150 lovaca strijelaca u lovnom streljaštvu. Na ovom jedinstvenom, najboljem i najkompletnijem strelištu u Hrvatskoj, organiziraju se već niz godina, osim županijskih, regionalna natjecanja te državna natjecanja u lovnom streljaštvu svih 20 hrvatskih županija i lovce grada Zagreba. Strelište u Bzenici, jedino je opremljeno svim potrebnim spravama i odvojenim strelištima za natjecanje u sve tri kategorije lovačkog streljaštva, lovačkom trapu, lovačkom parkuru i gađanje s užljebljenim cijevima, karabinima, na pomične i nepomične mete jelena i vepra u trku.

Na otvaranju lovačkog kupa sve lovce strijelce pozdravili su i zaželjeli im dobro oko i mirnu ruku Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza županije, Marija Šarić, pleternička gradonačelnica i Ferdinand Troha, zamjenik županice koji je ujedno i otvorio ovo natjecanje pucanjem na leteću metu - letećeg goluba po pravilima natjecanja. Voditelj natjecanja bio je Domagoj Milošević iz LS županije koji je na početku svim lovcima pojasnio pravila natjecanja za ovaj lovački kup lovaca strijelaca.

Ekipe su tijekom cijelog dana pucale na leteće mete, sa lovačkim puškama na patrone sa sačmom, po dva hitca na jednu leteću metu, ali i pokretne mete, vepra u trku sa lovačkim karabinima ili puškama s užljebljenim cijevima. Natjecanje je završilo oko 17 sati, s obveznim pripetavanjem jer se neke ekipe na kraju imale isti broj bodova, pa se moralo dodatno raspucavati po tri metka da bi se dobilo pobjednike, kako u ekipnom poretku, tako i u pojedinačnoj konkurenciji.

Na kraju najbolji su bili lovci strijelci LD V"Slavonac" iz Kutjeva sa 204 boda, drugi su bili lovci LD "Dilj" Buk sa 202 boda jer su bili bolji u disciplini lovački parku, te treće mjesto lovci LD "Vidra" Čaglin s 202 boda koji su imali samo jedan bod manje u lovačkom parkuru.

Pojedinačno najbolji lovac strijelac koji je osvojio 52 boda i bio bolji u raspucavanju je Domagoj Gilanj LD "Slavonac" Kutjevo, drugo mjesto osvojio je Josip Milković sa također 52 boda, iz LD "Šijak" Požega ali slabiji u raspucavanju, dok je treće mjesto osvojio Ante Vitalija sa 50 bodova iz LD "Jelen" Požega.

Na metu vepra u trku koja se posebno ocjenjivala, a gađa se s lovačkim karabinom, najbolji rezultat imao je Josip Savi, LD "Fazan" Pakrac,  drugi je bio Ivan Minarik LD "Vidra" Čaglin, a treće mjesto osvojio je Saša Bertelović iz LD "Šijak" Požega.

Galerija slika