Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 31 Srpanj 2022 20:37

Memorijalni nogometni turnir "Poginuli hrvatski branitelji iz Vidovaca i Dervišage"

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

VIDOVCI - Na igralištu NK Dinamo Vidovci-Dervišaga odigran je dvodnevni Memorijalni nogometni turnir "Poginuli hrvatski branitelji iz Vidovaca i Dervišage. Na turniru su nastupili NK Dinamo Rajsavac, NK Požega, NK Graševina Vetovo i NK Dinamo Vidovci-Dervišaga.

Svi postrojeni igrači i brojni posjetitelji na otvaranju turnira dali su počast poginulih hrvatskim braniteljima iz Vidovaca i Dervišage a položeni su i vijenci i lampioni podno spomenika 63. samostalnom bataljunu ZNG koji je bio temelj za osnivanje 123. brigade HV Požega, a koji je osnovan na igralištu u Vidovcima. Vijence su položili izaslanica potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda gospođa Marina Štimac, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, zamjenik gradonačelnika grada Požege dr. sc. Borislav Miličević, predstavnici udruga branitelja, Mjesnog odbora Vidovci, NK Dinamo Vidovci-Dervišaga. Sve okupljene pozdravili su i čestitali sudionicima memorijalnog turnira predsjednik NK Dinamo Marinko Marić, predsjednik MO Josip Širić, zamjenik gradonačelnika Požege Borislav Miličević i županica Antonija Jozić koja je i svečano otvorila turnir.

U međusobno odigranim utakmicama kroz dva dana za 3. i 4. mjesto drugi dan borili su se NK Dinamo Rajsavac i NK Požega, a bolji su bili igrači NK Požege i osvojili 3. mjesto na turniru. U finalnoj utakmici sastali su se NK Graševina Vetovo i NK Dinamo Vidovci Dervišaga, a bolji su bili igrači NK Dinamo Vidovci-Dervišaga koji su sa 4:0 pobijedili NK Graševinu Vetovo i tako osvojili 1. mjesto na turniru. Ekipama su uručeni pehari za osvojena mjesta.

Galerija slika