Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 05 Lipanj 2022 16:03

Grad Lipik ugostio Telemach Dan sporta Sportskih igara mladih

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

LIPIK - Gradski bazeni su u petak ugostili veliko sportsko-edukativno događanje u sklopu Sportskih igara mladih. Svečani program otvaranja Telemach Dana sporta započeo je paljenjem plamena koji su donijeli mladi sportaši iz Lipika, predvođeni Viktorom, maskotom Plazma Sportskih igara mladih.D80 3732

Za najmlađe sugrađane zdušno su navijali Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika i Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih.

 

D80 3791

Sportsko- edukativni dan okupio je više od 400 osnovnoškolske djece koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu.

 

 

D80 4529Najspretnija u graničaru za godište 2013. i mlađi bila je ekipa 2A u 2011. i mlađi 3B dok su najbrži trkači: Matej Bešlić, Erna Bruneta, Lana Pisčačić i Borna Pušćenik koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Telemach Dan sporta ove godine održat će se u 26 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

D80 4258

‘’Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece dodatno je uzeo maha uslijed pandemije pa je danas više nego ikada prije djecu i mlade potrebno poticati na bavljenje sportom. Osim dobrobiti za njihovo fizičko zdravlje, kretanje i aktivan način života pridonose boljem mentalnom zdravlju i izgradnji društvenih vještina pa smo u Telemachu ponosni što smo drugu godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Ozbiljno shvaćamo odgovornost prema zajednici, naročito prema djeci i mladima te ih, osim promicanjem druženja i zdravog načina života, dodatno želimo senzibilizirati po pitanju ključnih društvenih vrijednosti poput tolerancije i uvažavanja različitosti te timskog duha’’ istaknula je Andrea Šalinović, Event & Sponsorship koordinator Telemach Hrvatska.D80 4789

 

Otvorene su prijave za sve sportske discipline Plazma Sportskih igara mladih: Tommy turnir u malom nogometu, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu) Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

Prijave su otvorene na: www.igremladih.hrD80 4856