Ispiši ovu stranicu
Subota, 02 Travanj 2022 10:56

Udruga slijepih i slabovidnih osoba organizirala 2. Memorijalni pikado turnir "Zdravko Čop"

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Sportska udruga slijepih osoba grada Požege i Požeško-slavonske županije "Zlatna dolina" organizirala je 2. Memorijalni pikado turnir "Zdravko Čop" u sjećanje na dugogodišnjeg predsjednika ove udruge koji je ostavio veliki trag u radu i posebno sportskim organizacijama slijepih i slabovidnih osoba.

Na turniru su nastupile ekipe slijepih i slabovidnih  iz Udruge Pakrac-Lipik, Udruge Daruvar, Udruge Bjelovar, Udruge Varaždin i Požege kao domaćina.

Predsjednik udruge Josip Banović zahvalio se gradu Požega i Požeško-slavonskoj županiji, te Požeškom sportskom savezu na potpori, posebnoj financijskoj pomoći u provođenju njihovog svakodnevnog rada, projekata i posebno održavanja sportskog života, treniranja i natjecanja.

Na otvorenju turnira bio je i tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović koji daje podršku radu, posebno udrugama osoba s invaliditetom.

Zamjenik gradonačelnika grada Požege dr. sc. Borislav Miličević pohvalio je udrugu i članove za posebno dobre aktivnosti, brigu za slijepe i slabovidne osobe, a posebno za aktivni sportski život. - Vaša sportska udruga je jedna od najboljih i uzornih sportskih kolektiva pri našem Požeškom sportskom savezu. Želim vam puno uspjeha u natjecanju, a najmirnija ruka i najbolji neka pobijede. Proglašavam ovaj 2. Memorijalni turnir koji provodite u sjećanje na vašeg člana Zdravka Čopa otvorenim.

Nakon službenog otvorenja zamjenik gradonačelnika Miličević okušao se u bacanju pikada, ali sa tamnim naočalama da bude ravnopravan slijepim i slabovidnim osobama. Prvi udarac donio je 11 poena i pljesak okupljenih natjecatelja, a onda su bila još dva hitca u ništa. - To me je sada malo približilo vašim uvjetima u kojima živite i u kojima se i natječete. Razlika među nama koji vidimo i vas je što mi nismo svjesni toga da su nam mogućnosti ograničene - dodao je zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević.

Galerija slika