Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 09 Rujan 2020 11:38

Za vikend najavljeno Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama Glavica 2020.

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Za ovaj vikend, 12. i 13. rujna najavljeno je održavanje Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske u cestovnim moto utrkama na Motodromu Glavica. Utrke organizira Moto klub Požega Promet, a događanje su na tiskovnoj konferenciji najavili, tajnik moto kluba Zlatko Jaroš i župan Alojz Tomašević u ime glavnog pokrovitelja utrke Požeško-slavonska županije.

Utrke imaju međunarodni karakter jer se očekuje 15-tak vozača iz Slovenije koji su dobili potrebnu dozvolu za boravak u Hrvatskoj od 48 sati bez samoizolacije, dok će ovaj puta utrke proći bez vozača iz Srbije i Slovačke zbog epidemioloških mjera njihovih zemalja.

 - Ponosan sam što smo u ovoj teškoj situaciji epidemije korona virusom uspjeli organizirati ovakvu sportsku manifestaciju, našli snage za promociju sporta i utrka i našli način i mogućnost da živimo uz epidemiju. Nismo sve zaustavili, a nastavljamo živjeti u novim uvjetima. Ponovno zahvaljujući zajedničkoj suradnji MORH-a, Vojarne 123 brigade Požega, Požeško-slavonskoj županiji i svim gradovima i općinama županije, Moto klubu Požega-Promet i naravno brojnim vozačima uspjeli smo organizirati ovo prvenstvo. Pozivam stanovnike naše županije da iskoriste ovo lijepo vrijeme, izađu i na otvorenom provedu vrijeme uz utrke. Glavica je veliki prostor gdje svi mogu poštovati epidemiološke mjere i raširiti se uz stazu, čuvati sebe i druge a uživati u vožnjama motocikala - istakao je župan Tomašević, koji je istakao da će se voditi sve evidencije o svima koji dođu na Glavicu, mjeriti temperatura i nada se da će sve proći bez novo zaraženih korona virusom.

Na ovim dvodnevnim utrkama, koje su druge ove godine u organizaciji MK Požega Promet očekuje se preko 100 do 120 vozača, istakao je tajnik Jaroš. - Vozit će se u četiri kategorije, a posebno će se voziti i kategorija motociklista hobista, koji voze iz svoje ljubavi prema motorima a nemaju vozačke licence.

Sve počinje već u subotu od 8,30 sata kada kreću treninzi a utrke u subotu u 15 sati, a nedjelju od 13,30 sati. Vozi i desetak Požežana u svim kategorijama, osim jednog manje u kategoriji veterana koji je imao veći kvar na motociklu.

Kao organizatori smo poduzeli sve epidemiološke mjere i pozivamo sve sudionike i posjetitelje da se pridržavaju svih mjera. Na prošloj utrci prije mjesec dana nismo imali nikakvih problema niti povrijeđenih na utrci, tako da isto očekujemo i sada - istakao je Jaroš, pozivajući brojne ljubitelje moto utrka da im se pridruže na Glavici.