Ispiši ovu stranicu
Utorak, 08 Rujan 2020 10:44

Članovi Atletskog kluba Požega uspješno sudjelovali na brojnim utrkama

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

SLATINA - Protekla tri vikenda aktivni su bili članovi Atletskog kluba Požega. U subotu, 05. rujna u Slatini se održao 5. Popišanac trail i opet se pokazao kao jedna od najbolje organiziranih utrka u Slavonsko-baranjskoj trail ligi.
Ekipa iz Motiva odradila je odličan posao kao i član AK Požega Vedran Jesenović koji i dalje ne posustaje i skoro svaki je vikend na nekoj utrci.
Na Popišancu je nastupio na kratkoj stazi od 13 km i zauzeo 15. mjesto unatoč problemima koje su mu stvarali stršljeni. Naime na 3. km Vedrana su napali stršljeni i uboli ga u leđa i nogu, ali je unatoč tome uspio doći do cilja. Poslije utrke završio je na hitnoj, ali srećom sve je prošlo u najboljem redu.
U Strizivojni je u subotu, 29. kolovoza održan noćni cener koji je i ove godine okupio veliki broj ljubitelja trčanja koje nije zaustavila ni vrućina ni sparina. Uz to što se trči po noći zanimljivost ove utrke je i ta što se trči po najdužoj ulici u Hrvatskoj. Boje požeškog kluba branio je Vedran Jesenović, u zadnje vrijemenajaktivniji natjecatelj AK Požega koji je ovu zanimljivu utrku istrčao za 47:22 min.
Za vikend, 22. i 23. kolovoza na rasporedu atletičara Požege bili su Žumberak trail Slavonska utrka, Sunset Run i Močvara trail. Na Žumberku Krešimir Valentić je trčao stazu dužine 38km i u konkurenciji 88 natjecatelja ciljem je prošao 12. U Slavonskom Brodu Aleksandar Buranji trčao je 5km Slavonske trke te je ciljem prošao 33. od ukupno 47. natjecatelja.
Vedran Jesenović je u subotu, 22. kolovoza trčao Sunset Run u Osijeku, a u nedjelju Močvara trail u Parku prirode Kopački rit. U Osijeku je trčao polumaraton i zauzeo odlično 16. mjesto u ukupnom poretku i 3. mjesto u svojoj starosnoj kategoriji. Već slijedeći dan odradio je kolo Slavonsko-baranjske trail lige u Močvari i na stazi dužine 10km osvojio je 9. mjesto. U požeškom klubu su jako smo zadovoljni ostvarenim rezultatima i nastavljaju dalje s pripremama za nove utrke.