Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 12 Svibanj 2019 10:24

Slavonija odnijela bodove iz Pleternice

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

3. HNL Istok – 26. KOLO - 

PLETERNICA - U Pleternici je odigran županijski derbi iz kojeg je kao pobjednik izašla momčad Slavonije predvođena braćom Žuljević.

SLAVIJA – SLAVONIJA 1: 3

Pleternica, Stadion S.Z.Šivo, 250 gledatelja

Sudac: Slunjski (Varaždin), Pomoćnici: Premužaj (Varaždin), Hantak (Vinica)

Strijelci: 0:1 M. Žuljević (7), 0:2 Karačić (27), 0: 3 T. Žuljević (29), 1: 3 I. Peharda (77)

Slavija: Karlić, Ognjenčić, Gomerčić, Šubara, V. Ančurovski (od 69. G. Marčinović), Kocijan, Peharda, Solić (od 87. Tokić), Nikolić, H. Ančurovski (od 87. Dorić), Abramović

Trener: Damir Bognar

Slavonija: Bošnjak Neruda, T. Žuljević (od 90. Belaj), Plešić, Majstorović, Marčetić, M. Žuljević (od 89. Gurdon); Smojvir (od 84. Nikolaš), Karačić, Bundavica, Božić

Trener: Dalibor Bognar

Crveni kartoni: Gomerčić (Slavija, 56’), I. Peharda (Slavija, 82’)

Gosti iz Požege iskoristili su loš ulazak u utakmicu Pleterničana i rano došli do vodstva preko Marka Žuljevića, a onda su sredinom prvog poluvremena došli do uvjerljivog vodstva koje su do kraja bez problema sačuvali. Najprije je zabio i drugi Marko, Karačić, a zatim i drugi Žuljević, Tomislav. U drugom dijelu novi problemi za Slaviju, u 56. minuti Gomerčić zarađuje drugi žuti karton pa osim minusa od tri pogotka Slavija ima minus i u broju igrača na terenu. Ipak, i brojčano inferiorni Pleterničani preko Peharde smanjuju zaostatak. Ivan je u glavnoj ulozi i u samoj završnici, još jednom je smanjio, ali na njegovu i žalost domaćih navijača ne rezultat nego broj Plavih na terenu. I on je skupio dva žuta kartona pa je Slavija utakmicu završila s devetoricom.

Iako je utakmica prilično nebitna i jednima i drugima, nije nedostajalo tenzija i želje za pobjedom. Bit će je još više u sljedećem međusobnom ogledu kada će se ove dvije momčadi boriti za naslov pobjednika županijskog kupa.