Ispiši ovu stranicu
Utorak, 07 Svibanj 2019 09:51

Novo slavlje Slavije

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

3. HNL Istok – 25. KOLO - 

Pleternički trećeligaš iz Koprivnice se vrati s nova tri boda, pa su i oni kao i Slavonija na najbolji mogući način najavili sljedeće kolo u kojem se igra županijski derbi u Pleternici.

KOPRIVNICA – SLAVIJA 2:4

Koprivnica, Gradski stadion, gledatelja 150

Sudac: Culej (Slatina), Pomoćnici: Matić (Virovitica), Volenik-Vidović (Milanovac)

Strijelci: 0:1 Ognjenčić (8), 0:2 V. Ančurovski (22), 0:3 Ognjenčić (65), 0:4 Šubara (70), 1:4 Vrkić (75), 2:4 Halavuk (78)

Koprivnica: Jarnec, Tuba, Hamzey, Azenić, Gregurina (od 87. Janeš), Kudumija, Jovanovski (od 46. Filipović), Halavuk, Dodik (od 46. Šarlija), Vrkić, Mihaljević

Trener: nema

Slavija: Petković, R. Marčinović, Ognjenčić, Šubara, V. Ančurovski (od 90. Mikić), Kocjan, Peharda, Dorić, Nikolić (od 89. G. Marčinović), H. Ančurovski, Grbeš (od 83. Holjevac)

Trener: Damir Bognar

Čitavo proljeće Slavija igra jako dobar nogomet, ne toliko lepršav i atraktivan koliko svrsishodan i učinkovit. Sve se temelji na čvrstoj obrani koja ne dozvoljava protivniku puno šansi, a u napadu sada ipak u odnosu na jesen ima nekoliko kvalitetnih rješenja, pa su i tu daleko opasniji no jesenas. U Koprivnici se s dva pogotka istaknuo Tomislav Ognjenčić koji je tako dva kola uzastopno u glavnoj ulozi. Šteta zbog opuštanja nakon četvrtog pogotka, iako je i ovo odlična najava, ali 4:0 bi još jače zvonilo.

Ovom pobjedom Slavija se bodovnom izjednačila sa županijskim rivalom, u gornjem su domu prvenstvene ljestvice, bez pritiska bilo na jednoj bilo na drugoj strani, pa se nadamo da ćemo konačno gledati otvoreno nadigravanje nakon nekoliko loših partija ovih rivala. Rezultati i jednih i drugih u proljeće najbolji su poziv da se u subotu tribine pleterničkog stadiona jako dobro popune.