Ispiši ovu stranicu
Utorak, 05 Lipanj 2018 11:11

Pobjeda za kraj i ostanak u ligi

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 30. KOLO -

SLAVONIJA – KOPRIVNICA 5:4 (3:1)

POŽEGA – Stadion kraj Orljave. Gledatelja 350. Sudac Marko Đurđek (Turčin), pomoćnici Marko Nikolić (Županja) i Franjo Vučko (Otok).

STRIJELCI : 1:0 Včelik (7), 2:0 Šulc (22), 3:0 Marčetić (34), 3:1 Jambrušić (40), 4:1 Šulc (50), 4:2 Jambrušić (56), 4:3 Jambrušić (78), 5:3 Grbeš (87), 5:4 Jambrušić (89 – 11m).

SLAVONIJA: Rezo, Nikolaš, Neruda, Majstorović, Marčetić (od 60. Plešić), Karačić (od 65. Grbeš), Šulc, Včelik, Podobnik, Božić, Smojvir (od 89. Puntarić). Trener Milan Tomljenović.

KOPRIVNICA: Slukić, Tucaković (od 46. Golubić), Hontić, Čakarić, Šarlija, Jambrušić, Kolar (od 46. Srbljinović), Martinaga, Zanjko (od 74. Jajalo), Pušić, Halavuk. Trener Vedran Medenjak.

IGRAČ UTAKMICE : Matias Šulc (Slavonija).

Nogometaši Slavonije došli su do važne pobjede protiv Koprivnice u posljednjem, 30. kolu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok. Uprava kluba je tijekom proteklog tjedan donijela odluku da ulaz na ovoj utakmici bude besplatan što se osjetilo i po posjeti pa je "Plave s Orljave" na oproštaju od sezone pratilo oko 350 gledatelja.

Utakmica je bila važna jer je Slavonija u slučaju poraza i pobjede Varteksa u Ždralovima mogla i ispasti iz lige. Kako je Varteks poražen rezultatom 3:1, a i preostala sva konkurenta s dna nisu pobijedili Slavonija je s nova tri boda sezonu završila na 13. mjestu sa ukupno 31 bodom koliko ima i HNK Vukovar 1991 na 12. mjestu.

Igrači trenera Milana Tomljenovića dobro su ušli u ovaj važan susret i pogotkom Mislava Včelika poveli već u 7. minuti. Včelik je pobjegao obrani gostiju i mirno pospremio loptu u mrežu vratara Karla Slukića. U 22. minuti dobro je centrirao Alen Božić koji se probio po desnom boku, obrana gostiju izbila je loptu na dvadesetak metara gdje je spremna bila desetka Slavonije Matias Šulc koji iz sjajnog voleja postiže pogodak za 2:0. U 34. minuti Mato Marčetić je spremio loptu u praznu mrežu za 3:0 nakon što je udarac Včelika obranio Slukić.

Nakon toga došlo je malo i do opuštanja u igri jer su do igrača Slavonije dolazili i rezultati s drugih terena koji su išli u korist Požežanima. Nastavak utakmice obilježila je prava golijada na obje strane, a posebno se istakao iskusni napadač Koprivnice Kruno Jambrušić koji je postigao sva četiri pogotka za svoju momčad i sezonu završio kao prvi topnik lige s 25 pogodaka. 

Prvo ime utakmice ipak je bio Matias Šulc koji je odigrao sjajnu utakmicu, postigao dva lijepa pogotka u ključnim trenucima susreta, a osim što je razigravao svoje suigrače točnim pasovima dosta je i pretrčao te je podsjetio na svoje najbolje dane u drugoligaškom i prvoligaškom Zagrebu. 

Slavonija je tako s pobjedom završila jednu tešku sezonu, a trener Milan Tomljenović uspio je plavi brod dovesti u sigurnu luku. Iskusni stručnjak klupu Slavonije preuzeo je 7 kola prije kraja prvenstva kada je klub bio na posljednjem, 16. mjestu sa 18 bodova. Ispred su bili Varteks sa 19 bodova, Đakovo Croatia sa 20 i Belišće sa 21 bodom. Tomljenović ih je sa svojim igračima na kraju uspio sve prestići, osvojiti 13 bodova (4 pobjede, 1 remi, 2 poraza) od mogućih 21 i požeškom klubu osigurati status trećeligaša i u sezoni 2018./2019. 

Pred upravom kluba je sada slaganje momčadi za novu sezonu u kojoj bi Slavonija zbog svoje tradicije i ugleda kluba trebala igrati značajnu ulogu u borbi za vrh ljestvice, a navijači "Plavih s Orljave" koji su  u lijepom broju nazočili pobjedi nad Koprivnicom se sigurno nadaju da se ovakva loša sezona neće ponoviti.

Tekst: J.Bešlić Foto: Kronika požeško-slavonska

Galerija slika