Ispiši ovu stranicu
Petak, 11 Studeni 2016 09:44

Obnovljeni sanitarni prostori, nova kuhinja i blagovaonica za školske obroke

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

UČENICI OŠ STJEPANA RADIĆA IZ ČAGLINA DOBILI BOLJE UVJETE ZA BORAVAK U ŠKOLI -

ČAGLIN – Malom svečanosti učenici i nastavnici OŠ Stjepan Radić iz Čaglina proslavili su dobivanje novouređenih prostora i bolje uvjete za boravak u školi. Kroz projekt koji je napravila Regionalna razvojna agencija Panora, i financiranja Ministarstva regionalnog razvoja i Fondova europske unije u vrijednosti od 200 tisuća kuna, te 35 tisuća kuna od Požeško–slavonske županije, u potpunosti su uređeni sanitarni prostori za učenike i učitelje, uređena nova školska kuhinja u kojoj se mogu pripremati svi školski topli obroci, te blagovaonica za učenike.

U ime 169 učenika i 34 djelatnika koji su dobili bolje i suvremenije uvjete za rad, zahvalila se ravnateljica škole Snježana Švajda, te načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač koji uvijek daje podršku radu i unapređenju rada u školi, posebno za djecu i udruge. U ime osnivača Požeško-slavonske županije okupljenima se obratio i zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, koji je istakao da trenutno županija uz resorna ministarstva i fondove obnavlja nekoliko škola po projektima. U ovoj školi obnovit će se i područne škole, za što je već za projekt obnove Područne škole Djedina Rijeka i Ljeskovica županija izdvojila 27 tisuća kuna. Skupu su se obratili i direktorica RRA Panora, Senka Horvat i Branko Tokić u ime izvođača radova.

Članice dramske sekcije škole, učenice Antea Borevac i Iris Šišić, te Dora Kavicki i Ivana Tušek izvele su satiričke igrokaze na temu zdrave prehrane te pobrale buran pljesak okupljenih gostiju i učenika škole. Dramsku grupu vodi pedagoginja, Ljiljana Đurđević, prof. Učenici su posebno zadovoljni jer u ovu školu ide dosta učenika putnika iz okolnih i udaljenijih mjesta, jer sada ih pod velikim odmorom čeka toplo jelo. Na izvješenom jelovniku za mjesec studeni tako se nalazi panirana piletina, varivo od graška s hrenovkama, rižoto s puretinom, varivo od mahuna, panirani riblji štapići, ćufte s pire krumpirom, tjestenine, lazanje, burek, pa i čokolino. Ubrzo nakon zvona blagovaonica se ispunila gladnim učenicima.

Tekst/foto: Vladimir Protić

Galerija slika