Ispiši ovu stranicu
Subota, 05 Studeni 2016 07:50

Kutjevački gradonačelnik Josip Budimir večeras na međunarodnoj televiziji Al Jazeera Biznis

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KUTJEVO – Dobar glas daleko se čuje. U uspješnost rada gradske uprave Kutjeva na čelu s mladim gradonačelnikom Josipom Budimirom došla se uvjeriti TV Al Jazeera Balkans. Snimili su razgovor s čelnim čovjekom gradića podno Krndije, i napravili reportažu o tom poznatom mjestu kojeg s pravom mnogi nazivaju vinskom prijestolnicom. Najveće zanimanje bilo je o saniranju zatečenih višemilijunskih dugovanja koja su uspješno u vrlo kratkom periodu sanirana.

Interes novinara TV kuće, Vanje Gavrana, bio je između ostalog i za trenutačnu financijsku “krvnu sliku” što je s ponosom gradonačelnik Budimir argumentirao podacima. Naglasio je da je nakon više od deset godina grad sa 30. rujna ove godine u visokoj pozitivi, gotovo tri milijuna kuna, iz čega proizlazi da grad Kutjevo prihoduje daleko više sredstava od potrošnje.

Bio je i neizostavan razgovor oko toga kako grad Kutjevo nije nikom ništa dužan te da sve svoje račune plaćaju na vrijeme, što u prijašnjem vremenu nije bio slučaj. Pojašnjavajući to, gradonačelnik Budimir je rekao kako su zbog raznih dugovanja prema dobavljačima i poslovnim partnerima bili prinuđeni u veljači ove godine podići 1,5 milijun kuna kredita kako bi platili sva dugovanja iz prethodnog vremena dok je druga politička opcija bila na vlasti.

- Kredit smo podigli i sva dugovanja podmirili prema našim dobavljačima i poslovnim partnerima, a gotovo da smo i sav iznos podignutog kredita vratili što imamo u obvezi do kraja ove godine. Preostalo nam je da plaćanjem zadnje tranše, nešto više od 50 tisuća kuna, zatvaramo taj kredit i na to sam jako ponosan – rekao je gradonačelnik Budimir koji je naglasio kako je financijsko stanje grada stabilno i da imaju i daleko više financijskih sredstava na računu od potrebitih za zatvaranje kredita.

Bilo je tu i drugih zanimljivih tema, između ostalog i kakva je suradnja s najznačajnijim gospodarskim subjektom, Kutjevom d.d. za što su uslijedile riječi hvale posebice jer je suradnja ojačala dolaskom novog predsjednika Uprave Mladena Pavića s kojim se intenzivno razgovara o svim otvorenim pitanjima i prioritetno rješavaju sve aktualnosti, ponajprije one koje su od gospodarskog značaja za razvoj tog kraja.

Emisija se može pogledati u večeras, subota 5. studenog 2016. godine na Sportskoj TV od 21,30 sati koja prenosi emisiju Al Jazeera biznis.