Ispiši ovu stranicu
Utorak, 16 Kolovoz 2016 11:35

Sporazum o suradnji Požege i Crikvenice potpisan i na Jadranu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRIJATELJSKI GRADOVI -

CRIKVENICA - U subotu navečer Crikvenica, prijateljski grad našoj Požegi, svečanom je sjednicom svoga Gradskoga vijeća proslavila svoj dan, a tradicionalnom noćnom procesijom gradskim ulicama i blagdan svoje zaštitnice Velike Gospe ili, kako oni domicilno fca71cd9892dfeeac81204f8e1de8d1a 2 XLkažu, Vele Gospoje. Tom je prigodom potpisana povelja o suradnji i prijateljstvu Crikvenice i Požege, što su učinili gradonačelnici Damir Rukavina i Vedran Neferović.

Budući da su zimus čelnici dvaju gradova, za Dan grada Požege, potpisali suradnju o bratimljenju na svečanoj sjednici požeškoga Gradskoga vijeća, ovo je bio, može se tako reći, uzvratni posjet Požežana Crikvenici, čime je i s druge strane formalizirana ove godine uspostavljena prijateljska suradnja Požege i Crikvenice.

- Drago mi je što su se Požega i Crikvenica povezali na ovakav način, čemu je znatno pomagao i naš Požežanin Igor Kovačević, koji dosta vremena provodi u oba grada. Vjerujem da će ova suradnja biti obostrano korisna i plodonosna, posebno za obrtnike i poduzetnike koji već surađuju, fca71cd9892dfeeac81204f8e1de8d1a 7 XLali isto tako i na kulturnom i turističkom području. Nama je Crikvenica, kada dolazimo iz Požege, najbliža moru, pa je suradnja nekako i logična, a i dosta Požežana ovdje godinama dolazi na odmor. Drago mi je što Crikvenica, u koju sam dolazio još kao srednjoškolac, prati trendove te što se doista sve više razvija iz godine u godinu. Pozivam vas da nam se pridružite u Požegi već krajem kolovoza i početkom rujna na našem Aurea festu… – kazao je, među ostalim, gradonačelnik Neferović, poklonivši tom prigodom svom crikveničkom kolegi Rukavini sliku s prepoznatljivim motivom požeškoga središnjega, baroknoga Trga Sv. Trojstva.

Tekst/foto: Grad Požega