Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 01 Kolovoz 2016 11:26

Novo obučeni menadžeri ubrzo pronašli zaposlenja

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ZA OBUČAVANJE MLADIH S PODRUČJA GRADA POŽEGA „MENAĐŽERI POSLOVNOG RAZVOJA“ -

POŽEGA – Završio je još jedan uspješan projekt kojega je nositelj bio grad Požega, a partneri su mu bili grad Velika Gorica i Razvojna agencija „Si-mo-ra“ iz Sisačko- moslavačke županije. Projekt „Menadžeri poslovnog razvoja“ trajao je 20 mjeseci, povukao je preko 240 tisuća eura s osnovnim ciljem obučavanja mladih i visokoobrazovanih osoba za samozapošljavanje i poduzetništvo.

IMG 4682Kako je istaknuto na završnoj konferenciji projekta, svakako je iznimno uspješan jer od 30 mladih, dugotrajno nezaposlenih, visokoobrazovanih, posao je već pronašlo 22-je. Uz njih obuku i edukaciju prošlo je i 20 lokalnih poduzetnika. - Kroz provođenje ovog projekta mladi menadžeri su sudjelovali u više od 160 sati edukacije i treninga, te širili iskustva i vještine kroz više od 600 sati praktičnog rada, a dali su i više od sedam tisuća sati volonterskog rada - istakla je voditeljica projekta Ines Čevapović koja je na kraju uručila potvrde o završenoj edukaciji polaznicima s područja grada Požega i Požeštine.

Svoje zadovoljstvo što je Upravni odjel za europske integracije grada Požege uspješno proveo još jedan u nizu projekata izrazio je i požeški gradonačelnik Vedran Neferović, čestitajući polaznicima i zahvaljujući partnerima na projektu. Izrazio je nadu da će se i ubuduće ovi partneri naći na još kojemu od projekata i na nastavku ovog uspješnog projekta.

- Naučili smo kako se radi poslovni plan i projekti za aplikaciju EU fondova, a stekli smo vrijedno iskustvo jer smo radili konkretne i praktične stvari To je vrijedno znanje koje ću iskoristiti u svom budućem radu – rekla je jedna od polaznica, Ivana Ljubičić iz Grabarja.

Tekst/foto: Vladimir Protić