Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 28 Srpanj 2016 12:06

Gradonačelnik Neferović gostovao u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska"

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PREDSTAVIO SVOJ GRAD I GOVORIO O PROJEKTIMA, INVESTICIJAMA TE PLANOVIMA ZA BUDUĆNOST -

ZAGREB - Požeški gradonačelnik Vedran Neferović gostovao je danas u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ Hrvatske radiotelevizije. U sklopu ove popularne emisije koja se temelji na reportažama, prilozima i pričama iz svakodnevnoga života naš je gradonačelnik, zajedno s gradonačelnikom Grada Čakovca Stjepanom Kovačem, dobio priliku predstaviti svoj grad, govoriti o projektima i investicijama te planovima za budućnost.

Voditeljski dvojac Ljiljana Vinković i Davor Meštrović za ovo su studijsko gostovanje dvojice gradonačelnika pripremili brojna pitanja kroz koja su gradonačelnici mogli predstaviti grad koji vode i sredinu iz koje dolaze. Kako je odmah na početku istaknuo gradonačelnik Neferović, Požega je biser "Zlatne doline" s nešto više od 26 tisuća stanovnika i s gotovo osam stoljeća pisane povijesti. Iako jugoistočno položena u toj Zlatnoj dolini, koju su još Rimljani nazvali Vallis aurea, ona je kroz stoljeća najvažnije životno središte stanovništva središnje Slavonije.

Potom je gradonačelnik ukratko prezentirao proračun Grada Požege s posebnim naglaskom na 9 milijuna kuna koji su planirani za održavanje komunalne infrastrukture, 4,7 milijuna kuna za socijalni program koji uključuje pokrivanje režijskih troškova, dodatke na mirovinu, isplate za novorođene bebe, sufinanciranje udžbenika, besplatni gradski prijevoz za umirovljenike itd. Za pomoć poduzetnicima i poljoprivredi iz gradskog se proračuna izdvaja 600 tisuća kuna, dok se nešto više od 6 milijuna kuna izdvaja za vrtiće, dodao je gradonačelnik.

Na pitanje voditelja o zadovoljstvu građana životom u Požegi gradonačelnik je odgovorio kako bi bilo najbolje to pitanje upravo postaviti samim građanima, no ako se može suditi prema rezultatima izbora za mjesne odbore koji su provedeni ovoga proljeća, čini se da su građani zadovoljni radom gradonačelnika, a time i Hrvatske demokratske zajednice. Naime, na izborima provedenim u travnju ove godine Hrvatska demokratska zajednica odnijela je pobjedu u 31 od 36 mjesnih odbora.

Gradonačelnik je također istaknuo kako je na zadovoljstvo građana zasigurno utjecao završetak izgradnje novih Gradskih bazena u Požegi koji su svečano otvoreni 10. srpnja. U tijeku su radovi i na uređenje Trg sv. Terezije, drugog po veličini požeškog trga koji će nakon temeljite rekonstrukcije doista dobiti formu koju i zaslužuje.

Na samome kraju, oba su gradonačelnika dobila svojevrsnu pohvalu na račun svoje dobi jer sve je više mladih gradonačelnika što je po mišljenju voditelja Meštrovića dobro za Hrvatsku. 

Tekst/foto: A. Protić/pozega.hr