Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 12 Siječanj 2015 19:13

Veleposlanik SAD-a posjetio Središte za obuku i doktrinu logistike u Požegi

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OBIŠLI MET SIMULATOR ZA OBUKU VOZAČA VOZILA MRAP

POŽEGA - Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Drago Lovrić, direktor Glavnog stožera OS RH general bojnik Mate Pađen, pomoćnik ministra obrane Zoran Drča i morhVeleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj Kenneth Merten, danas su posjetili Središte za obuku i doktrinu logistike u vojarni "123. brigade HV" u Požegi, gdje su prisustvovali posljednjem danu obuke hrvatskih instruktora za rad na simulatoru za MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) vozila.

Gosti su obišli tzv. MET simulator, gdje je održana demonstracija aktivnosti uz prisustvo američkih instruktora. Hrvatskim je instruktorima po završetku obuke američki tim podijelio certifikate, a simulator će se u središtu koristiti za daljnju obuku vozača vozila MRAP.

Nakon kratke prezentacije zapovjednika Središta za obuku i doktrinu logistike brigadira Milana Čorka o radu Središta, uzvanici su na logističkom vježbalištu „Glavica“ sudjelovali u terenskoj vožnju MRAP vozilima, koja su Sjedinjene Države prošle godine donirale Oružanim snagama RH.

morh4- Oružane snage RH primile su od SAD-a 212 oklopnih vozila iznimne kvalitete i mi smo izuzetno zadovoljni s tim vozilima. Danas smo provjerili ova vozila u različitim uvjetima i mogu reći da je hrvatska vojska dobila značajno pojačanje, posebno s ovih 162 vozila namijenjenih za sve vrste terena - istaknuo je načelnik Glavnog stožera OSRH, general zbora Drago Lovrić.

- Hvala vam na prilici za partnerstvo. Donacija vozila je pomoć OS RH, ali i pomoć nama kao vašim partnerima. Hrvatska je, naime, naš ključni strateški partner, uvijek ste tu i uvijek voljni pomoći -  zaključio je prilikom posjeta američki veleposlanik Merten - stoji na službenim stranicama Ministarstva obrane Republike Hrvatske

Galerija slika