Srijeda, 08 Siječanj 2014 14:04

Nastavlja se ulaganje u izgradnju knjižnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

GRAD PLETERNICA PLANIRA PET PUTA UVEĆATI PRORAČUN -

PLETERNICA - Proračun grada Pleternice za ovu je godinu planiran s iznosom od 29 milijuna kuna. U odnosi na izvorni proračun koji iznosi oko šest milijuna kuna to su velika sredstva. Kao i prijašnjih godina i ove godine Pleterničani očekuju bespovratna sredstva za svoje mnogobrojne projekte.
Među najznačajnijim projektima koji će biti nastavljeni i ove godine kako doznajemo od gradonačelnice Antonije Jozić izgradnja je Gradske knjižnice i čitaonice.
- Uspjeli smo dobiti ugovor o bespovratnim sredstvima za našu knjižnicu tako da sam ja duboko uvjerena kako bi taj projekt mogao biti okončan ove godine. Naravno knjižnicu će trebati opremiti, urediti okoliš te bi u konačnici ova investicija bila ukupno vrijedna oko 12 milijuna kuna. Nama knjižnica puno znači jer planiramo njezino povezivanje s osnovnom školom koja je među najvećima u Hrvatskoj ali i s srednjoškolskim centrom na čijem ustrojavanju radimo. Za sada imamo jedno no planiramo 12 razrednih odjeljenja - rekla je Jozić dodajući kako će gradska knjižnica i nadalje biti pokretač mnogi kulturnih aktivnosti.
- Ono što je za Zagreb Nacionalna to je za nas naša Gradska knjižnica i čitaonica. Dakle jedno mjesto koje će okupljati sve ljubitelje i knjige ali i svih kulturnih zbivanja u gradu Pleternici – zaključuje gradonačelnica Jozić.
Zato ne čudi što Pleterničani s nestrpljenjem očekuju završetak radova na izgradnji svoje gradske knjižnice i čitaonice.