Utorak, 07 Siječanj 2014 14:02

Usvojili sedmogodišnju strategiju razvoja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA PLETERNICE -

PLETERNICA - Vijećnici grada Pleternice na svojoj su zadnjoj sjednici usvojili Strategiju razvoja grada Pleternice od 2014. do 2020. godine. Riječ je o značajnom dokumentu koji na neki način definira razvoj grada Pleternice u idućem sedmogodišnjem razdoblju. S naglaskom na razvoj gospodarstva u Strategiji razvoja značajno mjesto zauzima i razvoj ljudskih potencijala, razvoj infrastrukture te razvoj energetske učinkovitosti.
Iako je Zakon o proračunu obvezao gradove i općine na izradu Strategije 2014-2016. godine u Pleternici su odlučili otići korak dalje i slijediti iskustva zemalja Europske unije koje donose sedmogodišnje strategije jer se u tom periodu najbolje može isplanirati razvoj.
- Kroz našu smo strategiju zacrtali da grad Pleternica bude gospodarski najrazvijeniji grad Požeško-slavonske županije i grad ugodnog življenja koji svoje potencijale ostvaruje održivim razvojem istovremeno proteći suvremene europske trendove - rekla je gradonačelnica grada Pleternice Antonija Jozić navodeći kako svu svi ti projekti uključeni u strategiju razvoja grada Pleternice vrijedni ukupno 300 milijuna kuna. Ti se projekti dodala je kroz idućih sedam godina mogu ostvariti budući da grad za njih ima i projektnu dokumentaciju, građevinske dozvole, a zna i izvore financiranja.
Kako su i do sada Pleterničani svoje projekte uspješno kandidirali prema resornim ministarstvima ali i fondovima Europske unije ne sumnjaju da ni ubuduće u tome neće uspjeti.