Ispiši ovu stranicu
Petak, 12 Svibanj 2023 12:43

Završna konferencija projekta "Zaželi i ostvari" - faza 3. Grada Pleternice

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PLETERNICA - Projekt "Zaželi i ostvari" - faza 3. je projekt čiji je nositelj Grad Pleternica, a provodi ga u suradnji sa Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Županijske službe požeško-slavonske županije, Područni ured Požega i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Požega. 

Projekt se provodi u trajanju od 8 mjeseci, od 14.9.2022.- 14.5.2023., ukupne vrijednosti 1.481.400,00 kn te je financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u 100%-tnom iznosu. Kroz projekt je zaposleno 30 žena pripadnica ciljane skupine, koje su skrbile o više od 200 krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba. Projektnim aktivnostima povećava se konkurentnost na tržištu rada nezaposlenih žena te se osigurava skrb za starije i nemoćne osobe u njihovom vlastitom domu, čuva njihovo dostojanstvo i olakšava pristup pravima i uslugama.

 - Projekt "Zaželi i ostvari" faza 3. je postigao svoj cilj i omogućio pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivoj skupini žena u ruralnom području. Projektnim aktivnostima se povećala razina znanja i vještina ciljne skupine kako bi bila konkurentnija na tržištu rada u lokalnoj zajednici nakon završetka projekta. Potaknuta je socijalna uključenost i povećana razina kvalitete života krajnjih korisnika - istakla je voditeljica projekta Nives Vargašević.

Zadovoljstvo završenim projektom i rezultatima bio je zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić: - Mi kao Grad smo sretni i zahvalni na ovakvim ljudima koje smo imali, korisnici su izuzetno zadovoljni s uslugom koju su dobili, a vjerujem da će to biti realizirano i u sljedećoj fazi. U ovom prostoru između projekata mi ćemo naravno nastaviti skrbiti o najugroženijima, kako oni ne bi osjetili taj prijelaz, jer su navikli na dobru skrb. Ovaj projekt nije samo želja i potreba, nego je i naša obaveza da privatno i poslovno brinemo o skrbi naših starijih mještana.

Čestitke svima na odrađenom projektu i nadi da će već na jesen krenuti nova faza projekta koja bi trebala biti puno duža po trajanju izrekli su partneri u projektu Martina Keler iz Zavoda za zapošljavanje Požega i Vjekoslav Potočanac iz Zavoda za socijalnu skrb Područnog ureda Požega. Svi zajedno smo pogledali i video uradak o radu geronto domaćica i zadovoljstva nekoliko korisnika programa.


 Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Pleternice.

lenta esf

 

Galerija slika