Ispiši ovu stranicu
Petak, 09 Rujan 2022 16:03

Svečanom sjednicom uz nagrade zaslužnima proslavljen Dan grada Kutjeva i zaštitnice Male Gospe

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

KUTJEVO - Dan Grada Kutjeva i blagdan Male Gospe započeo je polaganjem vijenaca na groblju sv. Marka za sve poginule hrvatske branitelje. Svečana sjednica Gradskog vijeća održana je u Kino dvorani uz brojne goste i uzvanike, a kao uvod što se u Kutjevu radilo proteklih godinu dana prikazan je film o svim postignućima i predstavljena današnja situacija grada Kutjeva. Svečanoj sjednici nazočili su izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Anamarija Blažević, gradonačelnica grada Pakraca, izaslanica predsjednika Vlade RH Antonija Jozić, požeško-slavonska županica, ravnatelj Uprave za financije i IT sustave u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Davor Huška, državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Dragan Jelić, načelnici općina, gradonačelnici gradova, ravnatelji ustanova, direktori javnih poduzeća, brojni gospodarstvenici i čelnici udruga s područja Kutjeva, vijećnici Gradskog vijeća i drugi.

Na početku sjednice obratio se gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir: -  U vremenu velikih izazova i neizvjesnosti, ali s istim željama i planovima, te ciljevima, iz dana u dan život našim sugrađanima i sugrađankama želimo činiti boljim, lakšim, ugodnijim te konstantno težiti poboljšanju uvjeta i podizanja standarda života naše zajednice. U ovom prelijepom videu je prezentirano sve ono što je ova Gradska uprava na čelu s mojom malenkosti, činila protekle godine. Nalazimo se u vrlo teškim vremenima, obilježenim drastičnom inflacijom i poskupljenjima u vidu energenata, koji zahvaćaju ne samo gospodarstvo i naše poduzetnike, već i nas jedinice lokalne samouprave koji uvelike ovisimo o istim. U ovakvim uvjetima napravljeno je dosta. Ono što je možda i najvažnije, vizionarstvom i inovativnim promišljanjem, te kvalitetnim idejama unazad proteklih nekoliko godina, kreirane su mnoge projektne dokumentacije za razne projekte. Ova mlada Gradska uprava nezaustavljivo kroči ka realizaciji svih tih planiranih i potrebnih projekata koji će ovaj mali grad učiniti mjestom ugodnog boravka i življenja. Ukratko bih naveo neke projekte koji su za naš grad kapitalni, slobodno ih mogu nazvati i projektima budućnosti. Imamo spremnu projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i nadogradnju Sportske dvorane, projekt vrijedan 35 milijuna kuna. Uskoro će biti spremna projektna dokumentacija za Kuću graševine, projekt vrijedan oko 80 milijuna kuna, kojim ćemo se pozicionirati kao jedna od važnijih destinacija kontinentalnog turizma. Spremni su projekti i za uređenje Gradske tržnice, izgradnja novog Vatrogasnog doma za Dobrovoljno vatrogasno društvo Kutjevo, zajedno vrijedni oko 15 milijuna kuna. Zatim, projekt uređenja i opremanja Športsko-rekreacijskog centra vrijedan 8 milijuna kuna. Izgradnja šetnice uz Kutjevačku Riku u vrijednosti 15 milijuna kuna. Projekt poduzetničkog inkubatora vrijedan 10 milijuna kuna, za kojeg je također ishođena i spremna građevinska dozvola. Napokon su tu i najave za aglomeraciju Kutjevo-Velika vrijednosti 120 milijuna kuna. Jedan iznimno bitan projekt s kojim krećemo u pripremu, a to je rekonstrukcija Trga graševine, vrijedan oko 15 milijuna kuna, koji će značajno izmijeniti vizure i identitet našega grada - rekao je gradonačelnik Budimir i zahvalio svim djelatnicima Gradske uprave i gradskih ustanova i trvtki na odlčičnom radu, dobroj sinergiji koju postižu i rezultatima koje ostvaruju.

Čestitke građanima Kutjeva za njihov Dan i pohvale na račun gradonačelnika i njegove lokalne samouprave izrekli su Davor Huška, Dragan Jelić, Antonija Jozić i Anamarija Blažević, najavljujući u novoj financijskoj perspektivi još više sredstava od EU i ministarstava, koji će doprinijeti ostvarivanju svih planova grada Kutjeva, kojih ne nedostaje i sigurno će grad Kutjevo u budućnosti učiniti još boljim i ugodnijim za življenje.

Svečana sjednica uz Dan grada je prilika da se uruče priznanja i zahvalnice najzaslužnijima u proteklom vremenu za rad i razvoj grada Kutjeva. Nagradu je dobilo DVD Grabarje povodom proslave 80 godina rada i postojanja društva, Gradski šahovski klub Kutjevo koji postoji od 1984. godine, Lovačko društvo Slavonac koje je osnovano 1936. godine,  najpoznatiji kutjevački vinogradar i vinar Vlado Krauthaker, ing. agronomije, enolog koji je 1992. godine osnovao Vinogradarstvo i podrumarstvo Krauthaker, Mirjana Iličić dugogodišnja voditeljica Narodne knjižnice i čitaonice u Kutjevu, Đurđica Obradović vlasnica frizerskog salona Dajana koji postoji već 25 godina te Klara Malčić, uspješna učenica OŠ Zdenka Turkovića.

U pauzama svečane sjednice izvedeno je nekoliko skladbi u izvedbi profesora Glazbene škole Požega Ružice Maurus i Marije Ticl uz pratnju na klaviru Elizabete Marjanović i Alena Kovačevića.

Galerija slika