Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 05 Rujan 2022 11:13

"Poklon paket dobrodošlice za prvašiće" uručila županica Antonija Jozić i načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

BRESTOVAC - Požeško-slavonska županija ove godine ima 590 prvašića, ponovno nešto manji broj prvašića nego prijašnjih godina. Županija je na inicijativu županice Antonije Jozić zajedno s općinama i gradovima s područja županije pripremila "Poklon paket dobrodošlice za prvašiće" za sve prvašiće, a svečano je uručila paketiće potrebnog školskog pribora zajedno s načelnikom općine Brestovac Zdravkom Mandićem i ravnateljem Markom Buće u OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu. Učenici su za svoje nove kolege prvake pripremili i malu prigodnu priredbu s recitacijama i pjesmom, a darivali su i goste koji su im došli u posjet na prvi dan škole.

 - Poželjeli smo svim učenicima sretan početak nove školske godine, naravno to isto želimo svim učiteljima i nastavnicima, te svim djelatnicima škole. Vozače pozivamo na oprez s obzirom na to da od danas imamo nove prvašiće na ulicama koji su još možda nesigurni u koracima, malo obratimo pozornost na njih.

Na prvi dan nove školske godine već tradicionalno darivamo naše prvašiće. Ove godine imamo upisano 590 učenika prvih razreda osnovnih škola, razlika je od prošle godine kada smo ih imali 600. Ovdje u Brestovcu je učenika u školi 14, u matičnoj školi sedam i ostalih sedam po područnim školama. Što se tiče poklona koji su darovani učenicima, oni su paketići koji će im pomoći u prvim danima škole – bilježnice, olovke, likovne mape i sve što njima treba. Ove godine smo to napravili na način da je polovicu iznosa financirala Općina, a polovicu Županija, radi se u iznosu od 40 tisuća kuna za sve učenike prvašiće s područja županije - istakla je županica Antonija Jozić koja je dodala da sa OŠ Dragutina Lermana prove i dva projekta, uređenja kotlovnice i školske kuhinje u vrijednosti od 800 tisuća kuna.

Načelnik općine Zdravko Mandić poručio je prvašićima da se ne boje, jer evo škola je recitiranje, pjesma, druženje, a njihovo je samo da uče, dok će zajednica i općina za njih osigurati sve da imaju najbolje uvjete za školovanje, te zaželio učenicima sretan polazak u školu i dalje školovanje. - Općina nema osnivačka prava nad osnovnom školom, no, mi radimo i potpomažemo radu škole i naših učenika. Kroz ovaj vid poklona za prvašiće, ali i kroz nabavku svih radnih materijala za sve učenike i za organizaciju male škole, što godišnje iznosi oko 250 tisuća kuna koje mi kao Općina izdvajamo za rad Osnovne škole. Prije smo sudjelovali i u gradnji i uređenju sportske dvorane i novog dijela škole. Nažalost, jedino što se pokazuje ne samo kod nas, manje je djece. Stvaramo sve bolje i bolje uvjete, ali nažalost, manji je broj djece.

Zahvalivši se u ime učenika prvašića i cijele škole na posjeti, poklonima za prvašiće i cjelogodišnjoj brizi za funkcioniranje škole, ravnatelj  Marko Buće je istakao: - Uz matičnu školu imamo još četiri područne škole, ukupno školu pohađa 221 učenik. Za razliku od prošle godine to je preko 20 učenika manje. Nažalost to je trend koji se događa svakim danom i naše područne škole su već ugrožene, ali ove godine će još izdržati. Škola je krenula normalno, bez ikakvih problema, prijevoz učenika nam je osigurala Županija. Već nekoliko godina Općina sudjeluje u nabavci radnih materijala, a za potrebne investicije brine se Požeško-slavonska županija. 

Galerija slika