Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 08 Travanj 2021 08:44

Posljednja 33. Sjednica Općinskog vijeća Općine Brestovac u ovom mandatu

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

BRESTOVAC - Na posljednjoj sjednici u četverogodišnjem mandatu na dobroj suradnji u donošenju odluka i podršci u realizaciji zacrtanih programa, u ime 11 vijećnika HDZ-a zahvalili su se predsjednik Općinskog vijeća Tomo Vrhovac, načelnik općine Zdravko Mandić i zamjenik načelnika Jozo Buče, a u ime 3 člana Koalicije SDP, HSS, HSU, NL Slavko Lončarević, napominjući da su i ponekad u tonu oštrih rasprava u većini slučajeva prihvaćane primjedbe i pojedini prijedlozi oporbe za boljitak stanovnika Općine Brestovac.

Na sjednici održanoj u Vatrogasnom domu u Brestovcu vijećnici su jednoglasno prihvatili Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za prošlu godinu, prema kojem su prihodi iznosili 10,024 milijuna kuna,što je 93% od plana.Istodobno rashodi su iznosili 8,605 milijuna kuna ili 70,21% plana za prošlu godinu. Iako je ostvaren suficit od 2,391 milijun kuna, sredstva prenešena u ovu godinu odnose se na nezavršene projekte komunalne infrastrukture. Najveće povećanje od 800 tisuća kuna odnosi se na izgradnju pješačkih i biciklističkih staza, te 300 tisuća kuna na gospodarenje otpadom, ostatak na isplatu za štete od elementarnih nepogoda i javne radove.

Vijeće je usvojilo i izvješća o izvršenju programa gradnje i programa održavanja komunalne infrastrukture te polugodišnje izvješće o radu općinskog načelnika za razdoblje VII.-XII. mjesec 2020.godine.

U nastavku sjednice vijećnici su usvojili program potpore razvoja turizma na području Općine, prihvatili poslovnik Vijeća i Statut Općine, te dali suglasnost na učestalost obavljanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada na području naselja Novo Zvečevo, Kamenski Vučjak, Striježevica, Sažije, Mijači, Kamenska,Koprivna i Rasna.