Ispiši ovu stranicu
Subota, 04 Srpanj 2020 21:20

Večeras završena analiza 94 testa i još 3 pozitivna nalaza na korona virus u Požegi

Ocijeni sadržaj
(20 glasova)

POŽEGA - Kako neslužbeno doznajemo večeras su završene još 94 analize testova koji su uzeti tijekom jučerašnjeg popodneva i danas do podne. Na žalost 3 uzorka su bila pozitivna i pokazuju da imamo još tri zaražene osobe korona virusom. Još desetak testova analizirat će se tijekom večeri in  rezultate ćemo dobiti iza 23 sata.

Ravnatelj bolnice prof. dr. sc. Željko Glavić smatra da se situacija normalizira i pomalo stavlja pod kontrolu. Sada imamo 66 novo oboljelih osoba u nekoliko dana.

Iako je stanje za zaraženim osobama u Općoj županijskoj bolnici teško, jer je zaraženo 15 djelatnika, 6 liječnika, 7 medicinskih sestara, 2 spremačice, a još 35 medicinskog osoblja u samoizolaciji, ravnatelj Glavić smatra da ne bi trebali imati većih problema sa organizacijom rada. Požeška bolnica je velika bolnica sa 600 zaposlenih i ovo trenutno izbacivanje iz pogona će se uspjeti reorganizirati i normalizirati rad. Smatra da se više neće događati novi zaraženi jer su svi izvori zaraze sada pod kontrolom.