Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 06 Prosinac 2012 11:38

Kreće Božićni sajam i klizalište

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NAJAVLJEN 2. BOŽIĆNI SAJAM U POŽEGI -

POŽEGA – Po drugi puta Požega će imati svoj Božićni sajam, koji će biti postavljen na prostoru iza gradske kuće, najavili su na tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Zdravko Ronko i direktor Turističkog ureda Bruno Horvat. Bogati program Božićnog sajma sa brojnim štandovima na kojima će se prodavati suveniri, rukotvorine i božićni ukrasi, tradicijski proizvodi domaćih proizvođača, proizvođača zdrave hrane, toplih napitaka i slastica, a svakodnevno će biti priređen i bogati kulturno-umjetnički program.

Gradonačelnik Ronko je pozvao sve građane da posjete Božićni sajam, od 11. prosinca kada je priređeno i svečano otvorenje, pa sve do 23. prosinca u vremenu od 8 do 19 sati. – Očekujemo preko 20 štandova a svi koji dođu na sajam moći će sve izloženo i kupiti. U nastupima će sudjelovati dječji vrtići, osnovne škole, brojne udruge, a svi koji još žele uzeti učešće u sajmu mogu se još prijaviti u Turističkom uredu – istakao je Bruno Horvat.

Gradonačelnik Ronko je najavio i ove godine klizalište u Požegi. Ono će također biti postavljeno iza gradske kuće, u funkciji će biti već ovih dana, a svečano otvorenje predviđeno je također za 11. prosinca u 16 sati. – Klizalište će biti otvoreno do 5. siječnja slijedeće godine. Radit će od 10 – 22 sata, a vikendom do 24 sata. Kao i prošle godine cijena za 45 minuta klizanja bit će deset kuna, a za iznajmljivanje klizaljki 5 kuna. To je popularna cijena već pet godina kojom smo željeli našim sugrađanima pružiti zabavu za minimalne troškove, a dakako da grad sudjeluje u troškovima prostora, energije i vode. Taj dan će uz otvorenje klizališta nastupiti i Požeške pahuljice i Moto mrazevi, a bit će upriličen i prijem za novorođene bebe u gradskoj vijećnici, prijem obitelji s petoro i više djece, obitelji socijalno ugroženih s djecom, roditelja s djecom koja boluju od rijetkih bolesti, dijabetesa, celijakije, fenoketonurije, te prijem sugrađana koji su stariji od 70 godina a ostali su sami koju provodimo niz godina pod nazivom „Nitko ne smije biti sam“ na kojem se očekuje oko tisuću osoba – najavio je gradonačelnik Ronko.

Grad ovih dana dobiva i novo blagdansko ruho, postavljaju se ukrasi, postavljeni su borovi. – Kad su u pitanju božićna drvca tu surađujemo sa našim građanima koji doniraju borove, a tako je i ove godine na čemu im ja zahvaljujem. Na Trgu Sv. Trojstva postavljen je bor Mihajla Banjanina, na prostoru Florijanova-Lermanova bor Željka Makarevića, na Trgu sv. Terezije bor Dragutina Grgurića i na Trgu Matka Peića bor Dejana Janote. Kad su u pitanju božićni ukrasi i dekoracije svake godine dodajemo dodatna sredstva na ono što već imamo i ove godine smo uložili 15 tisuća kuna – rekao je gradonačelnik Ronko.