Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 05 Lipanj 2017 15:29

Obećanje dano predsjedniku Plenkoviću HDZ požeško-slavonske županije ostvario

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

JEDINO POŽEŠKO-SLAVONSKI HDZ PONOVIO SVOJ REZULTAT I OSVOJIO VLAST U 5 OPĆINA, 5 GRADOVA I ŽUPANIJI -

POŽEGA – Trebalo je još sačekati samo drugi krug izbora u koji su ušli grad Požega za gradonačelnika i općina Jakšić za načelnika, iako je po rezultatima iz prvog kruga gotovo sve bilo poznato. Tako je HDZ Požeško-slavonske županije postao jedini u Hrvatskoj koji je ostvario vlast u 5 općina, 5 gradova i županiji. Vrlo emotivno je svoje obraćanje naklon drugog kruga održao predsjednik ŽO HDZ Franjo Lucić i ponosno javio predsjedniku HDZ Andreju Plenkoviću da je svoje obećanje, on i čelnici HDZ-a ostvario.

- Sa zadovoljstvom i posebnim ushićenjem objavljujem ove rezultate gdje smo pobijedili i u gradu Požegi i dobili novog gradonačelnika Darka Puljašića, te u općini Jakšić potvrdili našeg načelnika Ivicu Kovačevića. Kada je nas naš predsjednik Andrej Plenković pitao Franjo možete li ponoviti rezultat iz proteklog mandata, mi smo i tada potvrdili da hoćemo. Javio sam mu da smo pobijedili u svim općinama, gradovima i u županiji i samo potvrdili one izvrsne rezultate. Naš rezultat je jedinstven u cijeloj Hrvatskoj, jer smo jedina županija u kojoj je HDZ na vlasti u cijeloj županiji i županija u kojoj je taj rezultat ponovljen – istakao je predsjednik ŽO HDZ-a Lucić.

IMG 5516Na izborima 2013. godine HDZ je osvojio županiju, 4 grada i 4 općine, a posebno je bio veliki uspjeh što su nakon 11 godina vladavine SDP-a u gradu Požegi preuzeli vlast. Nakon krize vlasti nakon samo 6 mjeseci i neusvajanja proračuna u gradu Kutjevu koji je vodio SDP i prijevremenih izbora, HDZ preuzima i Kutjevo. Godinu dana kasnije također zbog neusvajanja proračuna i krize u općini Čaglin na prijevremenim izborima HDZ preuzima vlast i u općini Čaglin. Tada se Požeško-slavonska županija izjednačila s Virovitičko-podravskom županijom, gdje su također u svim općinama i svim gradovima te županiji na vlasti bio HDZ.

Sada je Požeško-slavonski HDZ potvrdio te rezultate, u Virovitičko-podravskoj županiji nisu, nego su izgubili neke lokalne zajednice, pa je po tome Požeško-slavonski HDZ jedinstven. – Mi smo ponosni na ove rezultate, jer smo u postotcima još povećali pobjede naših kandidata, a posebno u vijećima općina i gradova, te Županijskoj skupštini gdje možemo vladati samostalno. U županijskoj skupštini imamo čak 24 vijećnika od 35, a u gradu Požegi 12 vijećnika od 21. Tako sjajni rezultati su ponovljeni i u ostalim sredinama, tako da u nekim sredinama gdje nismo vodili vijeća ili smo ih imali u koalicijama, sada upravljamo samostalno – dodao je Lucić, koji je sada već četvrti mandat i u Saboru RH, a zapravo od njegovog dolaska na čelo HDZ-a počinje rast stranke. Lucić je na čelo HDZ-a došao u turbulentnim vremenima 2005. godine kada je na vlasti u županiji ali i nekoliko gradskih i općinskih sredina bio SDP u koaliciji s HNS-om. Ovo je sada učvrstilo njegov položaj, ali i cjelokupnog HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji.

Tekst/foto: Vladimir Protić