Četvrtak, 19 Siječanj 2012 00:57

Jesmo li za ulazak u Europsku uniju?

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PORUKA ZDRAVKA RONKA, GRADONAČELNIKA GRADA POŽEGE I SABORSKOG ZASTUPNIKA  -

Naša povijest i naša sadašnjost traže odgovor za budućnost. Na nama je  da taj odgovor damo na referendumu u nedjelju: jesmo li za ulazak u Europsku uniju? Izlazak na referendum je još jedan povijesni trenutak, o kojem će ovisiti kakve mogućnosti će nam se otvoriti u budućnosti.

EUronko1Članstvo u Europskoj uniji kruna je borbe za cjelovitu i naprednu, slobodnu i ponosnu Hrvatsku. To je rezultat dvadesetogodišnjih napora i reformi te ulaganje u budućnost naših obitelji i naše djece. To je priznanje svim hrvatskim građanima i ostvarenje želja prošlih naraštaja, a osobito branitelja, invalida i žrtava Domovinskog rata, koji su ugradili sebe u temelje samostalne hrvatske države.

Pristupanjem Europskoj uniji Hrvatska postaje dio uređene i razvijene Europe, dio najvećega zajedničkog tržišta koje čini gotovo trećinu svjetskog gospodarstva. Članstvo u zajednici europskih država snažan je poticaj za daljnji politički i ekonomski razvoj Hrvatske, uz visoke standarde vladavine prava i najviše standarde ljudskih i manjinskih prava.

Stoga kao gradonačelnik grada koji je oduvijek bio europskii  koji je prvi u Hrvatskoj dao potporu ulasku u NATO-savez, pozivam vas da sasvojim odlučnim ZA potvrdite ulazak u Europsku uniju.

                                                                                                                                                                                                                       

Zdravko Ronko, gradonačelnik Grada Požege i saborski zastupnik