Ispiši ovu stranicu
Subota, 22 Listopad 2022 09:39

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava i obitelji uručilo 36 ugovora vrijednih više od 40 milijuna kuna za projekte "Zaželi"

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

LIPIKJ - Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u sklopu radnog posjeta Požeško-slavonskoj županiji u Lipiku je svečano uručio 36 ugovora vrijednih više od 40 milijuna kuna korisnicima Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III.

 - Riječ je o jednom od naših najvažnijih projekata, koji se iznova i svakodnevno potvrđuje kao neprocjenjiv za  postizanje veće socijalne uključenosti u lokalnim zajednicama diljem Hrvatske - istaknuo je ministar Piletić i dodao kako će se provedbom projekata za koje su uručeni ugovori omogućiti zapošljavanje više od 800 žena upravo u Slavoniji, koje će pružati potrebnu pomoć i podršku za gotovo 5.000 starijih i nemoćnih osoba u svojim zajednicama u sljedećih šest do osam mjeseci.

Do sada je u okviru prethodne dvije faze Poziva Zaželi sklopljeno 746 ugovora ukupne vrijednosti od gotovo 1,8 milijardi kuna, što ga čini jednim od najvećih Poziva financiranih sredstvima Europskog socijalnog fonda u razdoblju 2014. -2020..

Nastavak Programa Zaželi očekuje se i u novoj financijskoj perspektivi 2021. -2027. čime će se osigurati podrška postojećim mjerama dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije.

Uručenju ugovora u Lipiku prisustvovao je i zamjenik županice Ferdinand Troha i gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana.

Potpisnici ugovora s područja Požeško – slavonske županije su Grad Pakrac i partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Požega i Centar za socijalnu skrb Pakrac - projekt „Žena spretna, starost sretna“. Vrijednost projekta: 1.480.485,00 HRK te Grad Lipik i partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Požega i Centar za socijalnu skrb Pakrac - projekt „I ti budi jedna od njih“. Vrijednost projekta: 984.000,00 HRK.