Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 28 Veljača 2022 18:10

Nakon packe gradonačelnik Požege sazvao Odbor za međugradsku i međunarodnu suradnju zbog podrške Ukrajini

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA - Posljednjih dana cijeli svijet prati neizvjestan razvoj situacije na istoku Europe. Dramatično pogoršanje sigurnosne situacije u Ukrajini, uzrokovano vojnom akcijom koja prijeti suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, dovodi do katastrofalnih posljedica po ljudske živote i imovinu. Humanitarne posljedice po civilno stanovništvo već sada su pogubne i devastirajuće i zasigurno će razni oblici pomoći biti prijeko potrebni.

S tim ciljem gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić sazvao je danas, 28. veljače izvanredan sastanak Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju. Naime, Grad Požega je 2019. godine, nakon dugogodišnje suradnje Veleučilišta u Požegi i Ekonomskog fakulteta u Uzhorodu u Ukrajini proširio međunarodnu suradnju na razinu gradova prijatelja te će na tom tragu Grad Požega i Veleučilište u Požegi ponuditi pomoć pri zbrinjavanju tamošnjih studenata osiguravanjem njihovog smještaja, troškova boravka i studiranja u našem gradu. Grad Požega također će ponuditi pomoć gradu Uzhorodu sukladno dogovoru s gradonačelnikom Bohdanom Andriyivim. U svakodnevnom smo kontaktu s Ministarstvom unutarnjih poslova, ravnateljstvom civilne zaštite i Crvenim križem kako bi pravodobno mogli pružiti traženu pomoć - stoji u priopćenju koje smo dobili poslije podne iz grada Požege.

Danas ujutro je Županijski odbor SDP-a upitao gradonačelnika, potaknut time da su već i svi manji gradovi donijeli odluku o pružanju podrške narodu Ukrajine, kada će to učiniti i grad Požega. Reakcija gradonačelnika dr. sc. Željka Glavića je uslijedila, Odluka je brzinski donesena a već večeras uz pomoć tehnike i ljudstva Gradskog kazališta u Požegi osvijetljena je zgrada Kazališne kavane i Zabe u bojama zastave Ukrajine.