Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 30 Rujan 2021 14:38

Održana Skupština Narodne stranke Reformisti Gradske organizacije Požega a za predsjednika izabran Predrag Livak

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA -  Narodna stranka - Reformisti održala je svoju Redovnu i izbornu  Skupštinu Gradske organizacije Požega. Kako su se formirali tek nepuna tri mjeseca prije lokalnih izbora bilo je potrebno održati skupštinu i izabrati sva tijela, napraviti analizu rada i ocjenu uspjeha na izborima te predložiti planove za budući rad i razvoj stranke. Gost na skupštini bio je predsjednik središnjice Reformista Radimir Čačić.

IMG 0654

Analizu proteklog šestomjesečnog rada podnio je Predrag Livak, povjerenik za Požeško-slavonsku županiju i predsjednik GO Požega: Iako smo se formirali tek prije lokalnih izbora ostvarili smo dobre rezultate. Na listi za Skupštinu županije dobili smo 3.82% glasova (999), a na listi za Gradsko vijeće Požege dobili smo 308 glasa ili 3,47%, a samo u gradu Požegi smo za listu za Skupštinu županije dobili 4.10% ili 362 glasova.

Najviše glasova za Skupštinu županije dobili smo u Kutjevu (6,67%), a najmanje u Pleternici (2,31%) ili (106 glasova), a u svim ostalim općinama i gradovima smo dobili više od 3%.

Naš rezultat je dokaz da je ovakva opcija u našoj županiji potrebna i da ima prostora za napredak.

S obzirom da je Gradska organizacija Narodne stranke Reformisti Požega osnovana dva i pol mjeseca prije lokalnih izbora, i s obzirom da mnoge političke opcije koje su prije izlazile na lokalne izbore na ovima uopće nisu imale liste, rezultatima možemo biti zadovoljni.

Pred nama su 4 godine u kojima trebamo raditi na terenu i predstavljati naše ljude, i naš program za koji smatramo da je bio među boljima na ovim izborima.IMG 0648

U kampanji su sudjelovali, svako prema svojim mogućnostima, članovi Narodne stranke Reformisti, članovi HSS Braće Radić i nezavisni kandidati na listama - istakao je Livak te dodao da se redovno sastaju u prostorijama stranke, da redovno obilaze teren a da su organizirali i team building na OPG-u Livak u Kutjevu i druženje s mještanima Hrnjevca.

Na skupštini je usvojen i plan rada do kraja 2021. prema kojem će započeti aktivnosti na osnivanju još dvije općinske i jedne gradske organizacije, što je uvjet da mogu pokrenuti nakon toga aktivnosti na osnivanju županijske organizacije Stranke.

Na Izbornoj skupštini Narodne stranke Reformisti Gradske organizacije Požega za predsjednika je izabran Predrag Livak, za potpredsjednike Sanja Kerner i Dražen Maričević, za članove Predsjedništva su izabrani Krešimir Štefek, Anđa Gitt, Silvana Kordiš, Ezekijel Pačić, Jasna Belak, Dragan Davidović i Mihael Mandić, a za članove Nadzornog odbora su izabrani Ivan Bešlić, Dubravko Čonka i Đurđica Bešlić.

IMG 0649Članovima skupštine obratio se i predsjednik Radimir Čačić, koji im je dao podršku, posebice zato što su tek osnovani a osvojili su glasova kao i neke stare stranke kao što je HNS i HSS. Neke od poznatih stranaka nisu niti izašle na izbore sa svojim kandidatima što govori o stanju u kojemu jesu, ali i velikoj šansi za Reformiste kao centrističku opciju sa jasno izraženim ciljevima i strategijama. - Sredina kao Požega je izrazila svoju potrebu za jednom centrističkom opcijom, koja ima što ponuditi, a Reformisti to jesu. Koja se čuje i prepoznaje i na nacionalnoj razini i zastupljeni smo u Saboru RH. Naše poruke su daleko vidljivije od naše zastupljenosti. I ovdje je tako jer mi niti u jednoj općini i gradu nismo dobili ispod 3 posto glasova. Ovdje smo za =,3 posto bili lošiji od HSS koji ima 105 godina i bazu. To pokazuje da su naše poruke kvalitetne ali i ljudi koji te poruke prenose. Bili smo na samom pragu ulaska u gradu u vijeće, a u Županiji, da smo ranije krenuli s organizacijom, napravili snažniju mrežu, nema dvojbe da bismo ušli u Skupštinu i gradsko vijeće. To je zadatak koji je pred nama, treba okupljati ljude, koji se nisu opredijelili za ideološke zastave.