Ispiši ovu stranicu
Petak, 18 Lipanj 2021 10:22

Konstituirano Općinsko vijeće općine Velika a predsjedavat će mu Anamarija Sikirić

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

VELIKA - Kao posljednja od lokalne samouprave Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća održana je i u općini Velika. Predstoji još samo konstituiranje Skupštine županije na regionalnoj samoupravi i završeni su svi izborni i konstituirajući postupci. Velika je posljednja jer je jedina išla i u drugi krug za izbor općinskog načelnika, na kojima je u drugom krugu pobijedio nezavisni Robert Hofman.

IMG 8414

Općinsko vijeće općine Velika ima 13 vijećnika a u vijeće su izabrani sa liste HDZ-a 5 vijećnika: Vlado Boban, Antonija Pavlović, Tomislav Došen, Martina Maruna i Matej Bošnjaković, sa nezavisne liste grupe birača z vijećnika: Robert Hofman, Alen Solić, Marina Lukić, Marijana Bulat i Nikola Lukić, sa liste Domovinskog pokreta 2 vijećnika: Draženko Kljajić i Konrad Katić, a sa liste SDP-a Danijel Adžaga.IMG 8419

 

Zbog nespojivih dužnosti mandat u mirovanje podnio je Robert Hofman a umjesto njega vijećnik je postao Gabrijel Ivanešić, a umjesto Vlade Bobana koji je povukao svoj mandat vijećnica je postala Anamarija Sikirić.

 

Nakon što su položili prisegu svi vijećnici, sjednicu je dalje vodila Antonija Pavlović, prva sa liste koja je dobila najviše glasova, a to lista HDZ-a. Održan je i izbor predsjednika Općinskog vijeća a izabrana je Anamarija Sikirić ispred HDZ-a te za njenog potpredsjednika Alen Solić s liste grupe birača.

IMG 8423

 

Pred novom predsjednicom i prisegnutim vijećem svoju prisegu je dao i novo izabrani načelnik općine Robert Hofman.  Načelnik je čestitao svim izabranim vijećnicima te ih pozvao na dobru suradnju u daljem radu a na korist svih stanovnika s područja općine Velika.IMG 8435