Ispiši ovu stranicu
Subota, 13 Ožujak 2021 09:11

Nisu još pravo ni krenuli, a već se priča o raskolu u Domovinskom pokretu

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Raskol u Domovinskom pokretu Požeško – slavonske županije?

Kako neslužbeno doznajemo, predsjedništva podružnica Domovinskog pokreta Grada Požege, Grada Pakraca i općine Čaglin i Jakšić, spremne su podnijeti kolektivne ostavke kao znak nezadovoljstva i protesta prema osobnim interesima i stavovima predsjednice županijske organizacije Domovinskog pokreta ,
gospođe Mirele Mezak Matijević.
Naši izvori potvrđuju da većina članova županijske organizacije nije za suradnju sa MOST-om na županijskoj razini, kao ni za potporu MOST-ovom kaniditatu za župana, nego je predloženo da kanditat za župana bude član Domovinskog pokreta.
Stavljanje osobnih interesa ispred interesa stranke nisu prihvatljivi niti ih se može tolerirati, složni su iz odbora Grada Požege, Pakraca i Čaglina, Jakšića, kao i većine članova županijske organizacije.
Razlog tome leži u činjenici da je gospođa Mezak Matijević prodekan Upravnog studija Veleučilišta u Požegi, koji se uskoro gasi, odnosno premješta u Osijek, te stoga vidi šansu u kanditaturi za gradonačelnicu Grada Pleternice uz podršku MOST-a, a kao zamjenu samovoljno ispred Domovinskog pokreta daje potporu za župana MOST-ovom kandidatu.
Blagoslov za sve njene postupke daje i Branko Polić, koji je dao ostavku na svoje dužnosti nakon nedavne prometne nezgode u alkoholiziranom stanju, no isti je i dalje član Domovinskog pokreta, i pouzdano doznajemo , glavni savjetnik gospođe Mezak Matijević.
Kako se doznaje, odbori Požege, Pakraca, Čaglina i Jakšića sazivaju konferenciju za medije, na kojoj će detaljno pojasniti razloge ostavke i napuštanja Domovinskog pokreta.

Nakon ovog e-maila za nekoliko sati stiže i drugi e-mail, naravno sa druge adrese Domovinskog pokreta koji tvrdi da u prethodnom e-mailu nisu iznesene istine. Osim što ratuju u samom pokretu, preko medija, očito ratuju i sa e-mail adresama, jer ih otvara kako tko hoće. Svi su se zaželjeli nekih pozicija i ratuju oko toga a da još na izbore nisu ni izašli. O tome će tek odlučiti birači, a oni ovakvim sitnim i osobnim interesima daju svakako poruku u javnost, da su "ozbiljna" stranka na koju bi kao trebali računati. A već se u podjeli fotelja razilaze, oko izlaska na izbore, sami ili u koaliciji također.