Ispiši ovu stranicu
Subota, 19 Listopad 2019 12:48

Pred Općinskim sudom organizirali prosvjed „Pravda za djevojčicu“

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

FORUM ŽENA SDP-A GRADSKE ORGANIZACIJE GRADA POŽEGE  -

POŽEGA - Forum žena SDP- a, Gradske organizacije Grada Požege daje podršku žrtvama nasilja  i prosvjedu „Pravda za djevojčice“ koji se održava diljem Hrvatske, a povodom slučaja silovanja maloljetnice na zadarskom području. Prosvjed je održan ispred zgrade Općinskog suda u Požegi.

 - Apeliramo na institucije ove države da odluke donose u najboljem interesu djece i maloljetnika i samo takvim odlukama država štiti žrtve i najranjivije skupine u društvu. Samo ako razmišljamo o zaštiti najranjivijih u društvu nećemo pogriješiti. I upravo kada je u posljednjim mjesecima šira javnost senzibilizirana u borbi protiv nasilja nad ženama, ponovno smo svjedoci ne pružanja zaštite žrtvama. Smatramo da se promjene u sustavu događaju samo ako su svi resori motivirani i ulažu u svoje kompetencije kao stručnjaka, kako je to propisano brojnim strategijama i protokolima. Neovisnost u radu sudova znači veliku osobnu i sustavnu odgovornost i ulaganje u kompetencije stručnjaka. Osjećaj vlastite kompetencije i u posljednjem slučaju demantira stvarno stanje stručnjaka i sustava – istakla je predsjednica Foruma žena SDP GO Požega, Martina Vlašić Iljkić.

S prosvjeda Pozivaju i okolinu žrtve i cjelokupnu širu javnost da pruže podršku žrtvi i osvijeste činjenicu da ako ne štitimo žrtvu, štitimo počinitelje koji potom ostaju živjeti nesankcionirani, a slika našeg društva je da počinitelji kaznenih djela prolaze bez posljedica. Mi nismo takvo društvo i svakodnevno svjedočimo o borbi naših građana protiv nepravde.

 - Želimo informirati naše građane da na području Požeško – slavonske županije putem „Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ u organizaciji Centra za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ žrtvama se pruža podrška i pomoć od početka prijave, za vrijeme i nakon sudskog procesa – dodala je predsjednica Vlašić Iljkić.

Galerija slika