Ispiši ovu stranicu
Subota, 08 Lipanj 2019 10:23

Za predsjednika izabrali Borivoja Miljevića

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA VIJEĆA SRPSKE NACIONALNE MANJINE U GRADU POŽEGI - 

POŽEGA – U Gradskoj vijećnici grada Požege pod predsjedavanjem požeškog gradonačelnika Darka Puljašića i uz pomoć stručnih službi grada Požege održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Požegi. Izbore je provelo izabrano Izborno povjerenstvo u čijem sastavu su bile Radojka Kovačević, Đurđa Aleksić i Branka Bosanac.

Izbori za Vijeća svih manjina održani su prije tri tjedna te su izabrani i kandidati, njih 15 za Vijeće srpske nacionalne manjine u Gradu Požegi, koje ima mandat četiri godine. Po statutu provedeno je tajno glasovanje među izabranim vijećnicima i za predsjednika je jednoglasno izabran Borivoj Miljević, a za njegovog zamjenika Vladimir Stanić.

Izabranim kandidatima čestitke je uputio gradonačelnik Puljašić dodajući da je srpska nacionalna manjina u gradu Požegi najviše zastupljena manjina i najvažnija, uz još nekoliko ostalih u manjem broju zastupljenih pripadnika nacionalnih manjina, te ima pravo imati i svoje Vijeće srpske nacionalne manjine. – Čestitam vam i što se izabrali dva mlada čovjeka koji su na sebe preuzeli obvezu i odgovornost. Grad Požega će zajedno sa vama i dalje raditi i promicati suradnju na boljitku za sve nas. Gradske službe su vam na raspolaganju, a grad Požega osigurava i sredstva za vaš rad i vašu djelatnost u iznosu od 85 tisuća kuna godišnje. Prema prošlom popisu u gradu Požegi živi ukupno 1.222 pripadnika srpske nacionalne manjine, što je od ukupno 26 tisuća stanovnika 4,66%. Na žalost danas nas ima manje i moramo gajiti dobre odnose jer imamo samo jednu domovinu, jedan grad i moramo raditi na tome i pobrinuti se da nam mladi ljudi, i vaša djeca, ne odlaze u bijeli svijet, nego da ostanu u najljepšem gradu na svijetu, našoj Požegi – istakao je gradonačelnik Puljašić i pozvao vijećnike da se uključe u rad zajedničkih projekata za boljitak svih zajedno.

Galerija slika