Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 13 Prosinac 2018 11:31

Građanima Požege božićnu pšenicu darivale članice Katarine Zrinske

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAJEDNICA ŽENA HDZ GRADA POŽEGA U AKCIJI -

POŽEGA – Tradicionalno uz svetu Luciju članice Zajednice žena HDZ-a grada Požega „Katarina Zrinska“ pripreme nekoliko stotina paketića božićne pšenice. U podjeli građanima pomogli su im i članovi Mladeži HDZ-a.

- Zahvaljujem našim „Katarinama“ i našoj mladeži što su danas na blagdan sv. Lucije kako bi našim građanima darivali sjeme „božićne pšenice“. To je dugogodišnja tradicija koju mi u HDZ-u nastavljamo. kako znamo u našem narodu je običaj da se na blagdan sv. Lucije, 12 dana prije Božića sije pšenica. Do Božića ona će lijepo narasti u svoj svojoj ljepoti i bit će na našem blagdanskom stolu uz božićne blagdane. Pšenica nam daje poruku mira i zajedništva i bogate blagoslovom i hranom slijedeće godine. Ovom prilikom svim našim sugrađankama i sugrađanima želim sretne nadolazeće blagdane Božića i puno uspjeha u budućoj godini – rekao je dopredsjednik GO HDZ-a Požega, Mario Pilon.

- Kao i svake godine želimo našim sugrađanima darivati ovu „božićnu pšenicu“ koja se na današnji dan tradicionalno sije u posude u našim domaćinstvima. Uz adventske dane članice „Katarine Zrinske“ sudjelovat će u Božićnom sajmu u Požegi humanitarnom akcijom prikupljanja sredstava za potrebite - istakla je Slavica Kruljac, zamjenica predsjednice zajednice Katarina Zrinska.

IMG 7230