Ispiši ovu stranicu
Utorak, 27 Studeni 2018 09:18

Izabrano novo vodstvo

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

ŽUPANIJSKI ODBOR MLADEŽI HDZ-A POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE - 

POŽEGA - U prostorijama HDZ-a Požeško-slavonske županije u Požegi, održana je redovita Izborna skupština Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Požeško-slavonske županije. Nazočnih 54 izaslanika biralo je novo vodstvo požeško-slavonske mladeži, članove Županijskog odbora, članove Nadzornog odbora i izaslanike za Opći sabor Mladeži HDZ-a koji će se održati 8. prosinca 2018. u Zagrebu.


Gosti Izborne skupštine bili su izaslanik predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Požega i gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić, te njegov zamjenik Ferdinand Troha.

Nakon usvajanja dnevnog reda i formiranja radnih tijela Izborne skupštine, mladima se obratio gosp.Darko Puljašić, koji je u svom govoru istaknuo da su upravo mladi budućnost i stranke i Požeško-slavonske županije, te da su mladi potencijal koji ne smijemo izgubiti. Uime predsjednika Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško slavonske županije i svoje osobno, zahvalio je na radu i rezultatima dosadašnjem vodstvu, a novoizabranima poželio puno uspjeha u obnašanju odgovornih dužnosti.

Za predsjednika je jednoglasno izabran Ivan Svjetličić iz Požege, koji je u svom predstavljanju zahvalio dosadašnjem predsjedniku Slobodanu Manoviću i vodstvu na radu, te se zahvalio na ukazanome povjerenju. Najavio je da će Mladež i dalje biti aktivna, da će provoditi stranačku politiku, kao i akcije poput pomaganja potrebitima. Istaknuo je želju za uključivanjem što više mladih u stranačke aktivnosti kako bi svojim radom i konstruktivnim prijedlozima doprinijeli radu same stranke, ali i napretku cijele zajednice. Također je izjavio da isključivo sinergijom mladih i iskusnijih možemo doći do zajedničkih ciljeva. - Mladi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici nisu ukras ili predizborni adut, nego temelj budućnosti stranke i samog društva – dodao je.

Nakon Izborne skupštine uslijedila je Konstituirajuća sjednica Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Požeško-slavonske županije na kojoj je glavna točka bila izbor predsjedništva.
Uz predsjednika, u predsjedništvo su izabrani glavni tajnik Matias Buće iz Brestovca, zamjenici predsjednika Dario Ivković iz Velike, Mihaela Špehar iz Lipika, Mihael Andrijanić iz Pakraca i Josipa Šojat iz Pleternice, te Dario Lončarević iz Kaptola.

Važno je napomenuti kako je po novom Statutu HDZ-a dobna granica za članstvo u Mladeži spuštena s 35 na 30 godina, a trajanje mandata skraćeno s četiri na dvije godine.

Galerija slika