Ispiši ovu stranicu
Subota, 21 Travanj 2012 18:05

Potreban nam je samo vjetar u leđa!

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

KULTURNO UMJETNIČKO DRUŠTVO „POŽEŠKA DOLINA“  -

POŽEGA - Kulturno umjetničko društvo „Požeška dolina“  iz Požege održalo je Godišnju izbornu skupštinu u prostorijama Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ 20. travnja.

- Osnovani smo krajem 2009. godine i tada smo izabrali rukovodstvo, a sada ćemo, nadam se izabrati i nove ljude. Spremni smo i dalje raditi iako radimo u zaista teškim uvjetima, bez financijske potpore jer smo KUD koji je mlad, ali nadam se da ćemo uspjeti – izjavila je predsjednica KUD-a Snježana Potočnjak.

KUD „Požeška dolina“ broji 30 članova. U dosadašnjem radu KUD je njegovao folklor požeškog zavičaja kroz plesnu i tamburašku skupinu, dječji folklor te dramsku skupinu. KUD je snimio dva DVD-a dramskih prikaza Čijalo i Jamac. Izvrsnu suradnju ostvaruju s KUD-om Bektež iz Bekteža kroz zajedničke nastupe čiji članovi su također prisustvovali skupštini. Nadaju se novim rješenjima sadašnje financijske situacije, daljnim nastupima u Požegi, u županiji i izvan županije, cjelovečernjem koncertu te daljnjem radu na dramskom izričaju.

- Spremamo se snimiti novi dramski prikaz Brlja. Sve tekstove za nas piše naš član, gospodin Ivan Abibović, djelatnik OŠ „Dobriša Cesarić“. Naša želja je s dramskim prikazima, u suradnji sa  Zajednicom kulturnih udruga Požeško-slavonske županije, otići na smotru pučkih igrokaza u Sikirevce, gdje smo prošle godine bili kao promatrači. Ove godine nam je želja da komisija dođe pogledati naš rad, a kako smo jedini KUD u Požeško-slavonskoj županiji koji njeguje dramski folklorni izričaj nadamo se i da bi mogli biti predstavnici županije na smotri na otoku Hvaru. Nadamo se novim članovima, novim sponzorima, tražimo prostor, želimo raditi, imamo volje, imamo ideja, samo nam treba malo vjetra u leđa! – izjavila je predsjednica KUD-a „Požeška dolina“.

(R.T.)