Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 14 Ožujak 2012 14:45

Mjuzikl «Barun Trenk Cabaret»

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

PREMIJERA POVODOM DANA GRADA POŽEGE   -

POŽEGA – Zajedničkim projektom grada Požege i Umjetničke akademije u Osijeku nastao je novi mjuzikl „Barun Trenk Cabaret“ koji je premijerno izveden za Dan grada Požege, nakon svečane sjednice u Gradskom kazalištu. Kroz devet prizora, kao što su ljubavna avantura, slavonska avantura, ruska avantura, turska avantura, carska avantura, završna avantura pred gledatelje je stavila život pun avantura i pustolovina poznatog baruna Franje Trenka. Legende o njegovom vojnikovanju i ljubovanju, sve pune života koji pršti, sve pune živopisnih i vrckavih dogodovština, život pun strasti uz pjesmu i ples, zanimljivu kostimografiju i scenografiju dočaravaju nam razdoblje života i sam život našeg baruna Trenka. Pa i završna avantura prikazala je Trenka u samoći tamnice kada se sjeća svoga života a čini mu se da su i zvijezde sjajnije tamo u Slavoniji.

Tekst je napisala Marija Nola, režiju potpisuje Marko Juraga, a umjetnička voditeljica cijelog projekta je Antoaneta Radočaj Jerković. Glazbu radi više autora Tin Tonković,

TRENK01Tihomir Ranogajac, Ljudevit Laušin, Srđan Šitum, Vanja Gvozdanović, Darko Čuvidić, a scenu i kostimografiju uređuju Ivana Živković i Sheron Pimpi Steiner. Uz koreografiju Vuka Ognjenovića studenti Umjetničke akademije iz Osijeka dočarali su nam taj život legende. U svakom od devet prizora imamo i specifičnu glazbu koju pjevaju zbor Trenkovih pandura, zbor ruskih vojnika, zbor hajduka i ženski zbor i plesna skupina Trenkuše. U ulozi Franje Trenka glumi Ivan Ćaćić, kraljice Marije Terezije Margareta Matišić, studenti Odsjeka za kazališnu umjetnost, koji uprizoruju i ostalih dvadesetak uloga.

Repriza predstave je najavljena za 16. ožujka.