Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 19 Listopad 2014 14:11

"Zajedno ususret ljubavi"

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

IZLOŽBA I VEČER POEZIJE ZAVIČAJNE UDRUGE SLIKARA I PISACA  -

 POŽEGA - Otvorena je izložba u organizaciji Udruge zavičajnih pisaca i slikara „Matko Peić". IMG 9897Na izložbi je bilo desetak slikara, profesionalaca i amatera s područja cijele županije. Izložili su svoje radove u Galeriji Ciraki, dok su se ostali predstavili svojom poezijom na književnoj večeri u Gradskoj knjižnici. "Zajedno ususret ljubavi" naziv je izložbe i književne večeri. Izložba slika i večer poezije organizirane su u povodu Mjeseca knjiga.

- Iza ovih ljudi stoji ljubav, je li to samo ljubav prema zavičaju, kao što udruga u svom nazivu nosi, ili je to ljubav da u svakom od njih pronađu djelić skrivene umjetnosti, talenta kojeg drugi nemaju i hrabrosti to prezentirati, kako kroz sliku, tako i kroz riječ. Ljudima koji stvaraju treba odati priznanje, a nadam se da je ovo samo jedan u nizu događaja IMG 9892kojima će vaša udruga obogatiti kulturni život Požege – rekao je Vedran Neferović gradonačelnik Požege, te je otvorio izložbu.

 Udruga Zavičajnih pisaca i slikara „Matko Peić" osnovana je u svibnju ove godine na inicijativu Zajednice kulturnih udruga. Do 1986. godine djelovala je jedna skupina slikara, ali od tada ni slikari ni pisci nisu bili udruženi. Osnivanjem Udruge „Matko Peić" preko trideset zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije stvarat će zajedno, IMG 9905potičući ljubav prema kulturi i umjetnosti.