Ispiši ovu stranicu
Utorak, 23 Svibanj 2023 11:45

Svečanom priredbom požeška OŠ "Dobriša Cesarić" obilježila svoj Dan škole

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - U zaista prepunom Gradskom kazalištu održana je Svečana priredba OŠ "Dobriša Cesarić" iz Požege te tako obilježen njihov Dan škole. Cesarići, učenici svih razrednih odjeljenja matične ali i područne škole, učitelji, nastavnici, profesori, mentori zaista su se potrudili i priredili bogatu programom priredbu.

Sve je na početku pozdravila ravnateljica škole mr. sc. Lidija Pecko i zaželjela ugodni boravak uz program koji su pripremili učenici na redovnoj i fakultativnoj nastavi, radu u zborovima, sekcijama i grupama. Posebno je pozdravila sve ravnatelje osnovnih škola iz Požege i cijele Požeško-slavonske županije te pročelnicu odjela za društvene djelatnosti grada Požege Maju Petrović. - Pripremajući ovaj svečani program u koordinaciji kolegice Vesne Leopoldović i Ivane Marić, odlučili smo pokazati naše bogatstvo – ono na što smo posebno ponosni. Ponosni smo na školu jučer, danas, sutra. Ponosni smo na sve naše bivše generacije učenika, na bivše djelatnike i bivše ravnatelje, na njihov rad. Ponosni smo na današnje generacije učenika, na današnje djelatnike i na njihov rad. Pomalo nas veseli i intrigira što nas čeka u budućnosti. Roditelji, učenici, Grad, naši učitelji – svi drže karike u jednoj suradnji prema uspjehu, a taj uspjeh se mora pohvaliti. Pohvaliti kroz rad na raznim projektima, kroz organizaciju škole koja je bila domaćin raznih županijskih natjecanja, kroz dramski izričaj na njemačkom jeziku. Ponosni smo što naša škola surađuje s udrugama te s drugim školama. Ponosni smo nosioci nagrade Grada Požege. Osnovali smo i učeničku školsku Zadrugu Slap, a u pripremi je i online školski časopis. Postigli smo izvrsne rezultate na državnim i županijskim natjecanjima, kako napreduju naši talentirani učenici, tako napreduju i naši učitelji. Mogla bih još nabrajati niz aktivnosti i projekata, no to bi trajalo satima. Podržimo naše učenike i mentore koji su uvijek spremni za nove izazove, sretan svima Dan škole – rekla je ravnateljica Lidija Pecko.

Cijeli program se odvijao pod motom " Škola - jučer danas, sutra" a imao je ukupno 14 točaka programa. Sve je započelo himnom "Lijepa naša domovino" koju su izveli zajedno Mali i Veliki zbor škole pod ravnanjem mentorice Danijele Petrinić, prof. Na programu je bilo pjevačkih, glazbenih, plesnih, monologa, lutkarskih, recitatorskih i dramskih točaka. Odlično su vodili program učenici 4.a razreda Rahela Kukuruzović i Jan Pandžić, a koordinatorice cijelog programa su bile Ivana Marić, učiteljica razredne nastave i Vesna Leopoldović, prof.

Galerija slika