Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 27 Ožujak 2023 09:51

Ogranci Matice hrvatske u Slavonskom Kobašu i Požegi predstavili zanimljivu slikovnicu za najmlađe

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - U Gradskoj je knjižnici Požega predstavljena slikovnica "Zvat će se Aron" autorice Antonije Wurzberg, nakladnički prvijenac Ogranka Matice hrvatske u Slavonskom Kobašu.

Okupljenim sudionicima, među kojima su dominirala djeca, kojima je slikovnica i namijenjena, obratila se Anita Katić, predsjednica Ogranka MH u Požegi, zahvalila Gradskoj knjižnici Požega za suorganizaciji te pozdravila goste iz Slavonskog Kobaša. Iako je Ogranak Matice hrvatske u Slavonskom Kobašu jedan od najmlađih ogranaka osnovan tek prošle godine, vrlo je aktivan. Predsjednica je istaknula kako je dobra suradnja među ograncima Matice hrvatske izuzetno važna te da se nada da je ovo predstavljanje prvi korak buduće suradnje dvaju ogranaka.

334893625 933656987763322 5694695656820240912 nNazočne je pozdravio i predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Slavonskom Kobašu gospodin Josip Jagodar koji je objasnio kako je došlo do suradnje Ogranka i autorice slikovnice "Zvat će se Aron" ukazavši na to da je jako sretan što je upravo ova knjiga kao prva knjiga izašla u nakladi Ogranka u Slavonskom Kobašu.

O knjizi je govorila Anita Rašić, učiteljica razredne nastave u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi, jedna od recenzentica slikovnice, istaknuvši odgojnu dimenziju teksta te ispričavši neke zanimljive anegdote iz zajedničkih studentskih dana provedenih s autoricom.

O likovnoj opremi slikovnice, o svojim ilustracijama, govorila je ilustratorica Karmen Mališa koja je istaknula kako se oduševila tekstom koji ju je brzo potaknuo na oblikovanje ilustracija.

Nazočnima, a osobito djeci, obratila se i autorica Antonija Wurzberg. Upoznala je najmlađe sudionike s glavnim likovima slikovnice djevojčicom Ritom i njezinim psom Aronom, ukazala također na odgojni moment slikovnice ta najavila nastavak priče o Riti i Aronu.

Predstavljanje je završilo ugodnim razgovorom predstavljača i gledatelja koji su iskazali pohvale zanimljivoj i poučnoj slikovnici.