Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 21 Kolovoz 2022 10:18

26. "Bekteški susreti" smotra foklora KUD "Bektež"u Bektežu

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

BEKTEŽ - Kulturno umjetničko društvo "Bektež" organiziralo je svoju 26. smotru folklora sa 8 gostujućih KUD-ova i pjevačkih skupina u Sportskom parku u Bektežu. Ovo malo društvo, ali vrijedno društvo koje tijekom godine odradi i po 30-tak raznih nastupa i gostovanja uspijeva organizirati vrlo uspješno i svoju smotru folklora. Ove godine nam smotrom su se nadvili tamni oblaci i prijetnja kišom, koja ih je ipak prekinula u zadnje dvije točke, koja su nastavljene u Društvenom domu Bektež.

Sve okupljene goste i posjetitelje na početku je pozdravio predsjednik KUD "Bektež" Duško Bijelić, izaslanik kutjevačkog gradonačelnika Ivica Ribičić, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, česti gost smotri u Bektežu koji je iznio pohvale ovom malom ali vrijednom KUD-u, a program je vodila Anita Katić.

Nastupili su nakon domaćina koji su otpjevali uz početnu himnu i tri pjesme a'capela. U nastavku nekoliko pjesama i plesova svoga kraja izveo je KUD "Dukat" iz Vladislavaca, potom KUD "Ivan Goran Kovačić" iz Beravaca, koji su pripremili i jedan humoristički monolog sa svakidašnjim događanjima iz seoskog života koji je izvela članica KUD-a, a nekoliko pjesama izvela je Ženska pjevačka skupina Folklornog ansambla Požega.

Nastupili su s pjesmama i plesovima mladi članovi KUD-a "Paklenica" iz Paklenice koji su priredili uz nastup na pozornici i drugi nastup koji su morali izvesti u dvorani jer je počela kiša. Na vanjskoj pozornici nastupili su još Ženska pjevačka skupina "Drumarice" iz Brodskog Stupnika, KUD Drenjanci iz Drenja i njihova Muška pjevačka skupina.

IMG 6385

Bektežani uvijek budu odlični domaćini, pa su tako priredili večeru za svoje goste i uzvanike, a posebno se uvijek istaknu u bogatoj ponudi kolača koje pripremaju žene iz sela, a ove godine dvije gospođe odlično su uredile, ukrasile i stol sa velikom ponudom voća. Bile su jako stidljive pa smo ih jedva natjerali na jednu fotografiju uz stol svojih uradaka.

Galerija slika