Ispiši ovu stranicu
Utorak, 28 Lipanj 2022 14:03

Najavljene "Dobre vibracije – Urban fest #1" za petak 01. srpnja

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - U sklopu Požeškog kulturnog ljeta Požežani će moći vidjeti nešto i od urbane scene. Priredbu „Dobre vibracije – Urban fest #1″ koja će se održati na ostatku Atletskog stadiona Požega gdje će glavni nositelj muziciranja biti Big Band Požega s brojnim gostima, najavljen je za petak 01. srpnja od 20 sati.  Cjelokupni program Dobrih vibracija predstavili su direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda i voditelj Big Banda Požega Zvjezdan Marjanović Zveki.

IMG 6023 - Proteklog tjedna započelo je Požeško kulturno ljeto i to Festivalom kulena&vina, te 1. Ženskim malonogometnim turnirom, a nastavljamo ga jednim posebnim događajem na koji smo ponosni i za koji vjerujem da će postati prepoznatljiv, ne samo u Požeštini, nego i puni šire. Radi se o Požeškom Urban festu – Dobre vibracije, u organizaciji Big Banda Požega i njihovih gostiju. Kao što se vidjelo u najavi, festival se održava na bivšem Atletskom stadioni, jednom prostoru koji je poseban brojnim Požežanima i koji u njima budi sjećanja. Ono što u ime Turističke zajednice Grada Požege mogu reći, uz bogat glazbeni program bit će raznolika ponuda hrane i pića. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan – rekla je direktorica Mirna Šimunović Svoboda..

Nešto o samom koncertu i zašto se održava na bivšem Atletskom stadionu rekao je legendarni Zveki: - Ovaj čaroban prostor nam je dao ideju još prije šest godina kad smo radili Aurea fest, da ovdje imamo koncert, a on je nastao iz neke građanske inicijative gdje su Požeške udruge i pojedinci raščistili ovaj prostor da imamo prirodnu tribinu i neki amfiteatar. Ove godine smo se odvojili od Zlatnih žica Slavonije koji će biti više tradicijski, a mi ćemo gajiti onu urbanu povijest Požege koja je prilično jaka. S nama uz rame su stali svi požeški glazbenici koji su napravili nešto i ostavili neki trag u glazbi, a ne žive više u Požegi. Koncert će započeti nastupom Youth Big Banda – orkestra koji je nastao kroz projekt Big Banda Požega, a koji je financiran iz Socijalnog europskog fonda. Četrdesetak polaznika će pokazati što su naučili u ovoj godini, imaju priliku svirati, a na naše zadovoljstvo imamo taj neki pomladak i budućnost Big Banda – također ih zovemo Big Band Požega Juniori. Moram reći da dobar dio nas nije više u Požegi, iz raznih razloga nas ima svugdje po Hrvatskoj i inozemstvu. Nakon Juniora, nastupit će Big Band s gostima, to smo nazvali Požega Reunion jer smo se po prvi puta uspjeli okupiti mi kao neki domaćini, a oni kao domaći gosti istakao je Zveki te dodao - Nakon koncertnog dijela, maknut će se stolice sa stadiona i iz sjedećeg i slušalačkog koncerta prelazimo u plesni koncert. Prvo će nas zagrijavati disco-funk band Electric Corn, svi lokalni ga znaju, a oni koji ne znaju će ga upoznati. Nadam se da će nam cipele biti pune ovog pijeska s Atletskog stadiona. Zatim imamo koncert splitske grupe TBF kao poslastica na kraju, da se svi mi koji smo u organizaciji zabavimo, a naravno i gosti koji ovdje dođu. Između svih tih točaka će nas zabavljati DJ iz zlatnog vremena Požeške urbane glazbe, legendarni DJ Hirsh.