Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 13 Lipanj 2022 08:31

Pobjednik autorske večeri Cvjetića glazbe “Bećar mali” Fabijan Kovačević

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

PLETERNICA - U Pleternici je nakon dvije godine pauze održan 28. dječji tamburaški festival Cvjetići glazbe, a koliko je nedostajao pokazao je prepun pleternički Trg bećarca.

Prve večeri festivala izvedeno je četrnaest popularnih tamburaških pjesama, a najviše simpatija stručnog suda, ali i publike, pobrali su mali blizanci Matej i Marko Harmicar s pjesmom „Sastala se braća“, dok je pobjednica prve večeri Helena Bobek s pjesmom „Golube moj bijeli“. Drugo mjesto osvojila je Lana Baketarić s pjesmom „Od Dunava do Jadrana“, dok je treće mjesto osvojio mladi Filip Kresovljak s pjesmom „Sin sam zlatnih žitnih polja“.

Druga večer Cvjetića glazbe, svim posjetiteljima je uvijek posebno zanimljiva jer djeca izvode autorske pjesme s kojima se natječu za izbor najbolje.

Sve posjetitelje na Trgu bećarca prvo je pozdravila gradonačelnica Marija Šarić.

„Dobro došli na još jedne Cvjetiće glazbe – jedinstveni i jedini u Hrvatskoj dječji festival tamburaške glazbe. Zaista je lijepo vidjeti vas u ovolikom broju, to znači da ste svi došli kao podrška i da svi zapravo vapite za ovom baštinom, za ovom pjesmom i tamburicom. Za svime onime čime se ovaj festival ponosi, a posebno mi je drago što se nalazimo na Trgu bećarca ispred budućeg Muzeja bećarca, pored Terre Panonice – svih onih projekata koje radimo u Gradu Pleternici. Svi ti projekti nemaju smisla ako vi ovdje ne šetate, ako se vi ovdje ne družite, ako ovdje ne nastupaju vaša i naša djeca i ako ovi prostori nisu ispunjeni dječjim osmjesima. Upravo djeca i njihovi današnji nastupi, sve ono što su radili tijekom cijele godine i što će pokazati – garancija su naše budućnosti i sigurni smo da nam je budućnost u dobrim rukama.“ – rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

Talenta nije nedostajalo, program je bio popraćen dodatnim sadržajem kao što je nastup Kulturno umjetničkog društva Orljava Pleternica, Mažoretkinja Grada Pleternice i plesne sekcije Cvjetića glazbe.

Svoje autorske pjesme izvelo je deset izvođača, a Stručni žiri donio je odluku o najboljima.

Pobjednik 28. dječjeg tamburaškog festivala Cvjetići glazbe je Fabijan Kovačević s pjesmom Bećar mali. Pjesmu je napisao njegov brat Sebastijan, član Tamburaškog sastava Ambar, koji je ove godine nagrađen na Zlatnom glasu Zlatne doline u Kaptolu.

Drugo mjesto osvojila je Lana Bobek sa svojom zabavnom pjesmom Pustolovna mačka, čiji su autori Darko Nikolić, Željko Peica i Robert Vojvodić. Treće mjesto osvojila je Viktorija Barić koja je pjevala skladbu Škola i pecanje, autora Roberta Vojvodić i Sandre Kopić.

Njima su pripale vrijedne nagrade, a uručili su ih gradonačelnica Marija Šarić, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice Ivana Ketović Marjanović i pokrovitelj ovogodišnjih nagrada, Tomislav Lucić ispred Tofrado trgovina d.o.o.

Izvor: rva.hr

Galerija slika